“Traditional Songbook”, novi studijski album Hojsaka & Novosela na svim streaming platformama

“Traditional Songbook” novi je studijski album proslavljenog hrvatskog dua Hojsak & Novosel na kojem se nalazi deset skladbi.
Povratak je to njihovim glazbenim korijenima, odnosno tradicijskoj glazbi iz svih dijelova Lijepe naše. Gosti na albumu su Neno Belan i Pero Galić, a gošće klapa Cesarice.
Hojsak & Novosel imali su i koncertnu promociju albuma u Hrvatskom glazbenom zavodu uz koncert koji je bio humanitarnog karaktera jer je sav prihod od ulaznica namijenjen obnovi zgrade HGZ-a.

Hojsak & Novosel započinju svoj put 2016. predstavljajući se kao Bow vs. Plectrum (gudalo protiv trzalice). Neobičnim instrumentarijem i originalnim autorskim pristupom vrlo su brzo ostvarili trag na hrvatskoj, ali i svjetskoj sceni. “Traditional Songbook” njihov je novi studijski album koji otvara skladba “Grličica grkovala”, napjev iz Pokuplja, nakon koje slijedi pjesma “Ribara starog kći” na kojoj su ugostili frontmena Opće Opasnsoti, Peru Galića. Među deset skladbi i tri su nove, dva kratka uvoda: “Tambura Interlude” i “Bass Interlude” te “Hojsak Linđo”. Neno Belan gostuje u obradi pjesme “Na te mislim”, a klapa Cesarice u “Oj, Savice”. Likovno oblikovanje albuma potpisuje Mario Gigović.