Filmske večeri u Močvari: Anti-otpad

Filmske večeri u Močvari predstavljaju prvi i posljednji film Tina Žanića koji je debitirao prije točno deset godina snimivši u Kinoklubu Zagreb svoj po svemu autohtoni prvijenac.
Bio je to kratki igrani film Komba (2011) za koji je na Zagreb Film Festivalu osvojio Zlatna kolica za najbolji film nakon čega počinje snimati u profesionalnoj produkciji. Svojim je posljednjim filmom Antiotpad (2020) osvojio Srce Sarajeva, a film je nagrađen i na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma. Ono što ova dva filma povezuje nije tek ista lista ključnih suradnika, već i prepoznatljiva estetika oslonjena na ljepotu kvarta, ulice, nasilja i dečki bez budućnosti kojima je asfalt jedina domovina. Autentično loveći vibraciju problematičnih adolescenata Žanić majstorski gradi svijet unutarnjeg izgaranja koje se na površini manifestira kroz nezaustavljive krugove nasilje.


U Močvari ćemo nakon projekcije filmova Komba i Antiotpad razgovarati o autorovim razlozima i strategijama prikazivanja mladih marginalaca i užarenih kvartovskih rituala, a Tinu Žaniću će se pridružit i njegov vjerni montažer Jan Klemsche i još vjerniji oblikovatelj zvuka Martin Semenčić.
UTORAK 07.12.2021. • POČETAK 20:00 • UPAD 0 KN
Gosti: Tin Žanić, Jan Klemsche, Martin Semenčić
Moderira: Višnja Vukašinović
Raspored:
20 h projekcija:
📽️ Komba (Tin Žanić, 2011)
📽️ Antiotpad (Tin Žanić, 2020)
20:30 h razgovor