Nova suradnja ZAPRAF-a i HRT-a gdje je HRT-u omogućena isporuka glazbenih videospotova izravno iz ZAPRAF digitalne baze

Ovim putem obavještavaju se nositelji prava kako je između ZAPRAF-a (Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava) i HRT-a (Hrvatska radiotelevizija) potpisan novi sporazum kao nastavak uspješne dugogodišnje suradnje.
Ovim sporazumom, ZAPRAF je omogućio HRT-u preuzimanje videospotova iz ZAPRAF digitalne baze podataka, koji se trenutno nalaze u arhivi. Dodatno, HRT-u će biti na raspolaganju i svi novi videospotovi koji će biti uneseni od strane proizvođača fonograma, a koje će HRT preuzimati na jednostavan način unutar ZAPRAF baze. HRT se obvezao takva izdanja obraditi i prilagoditi sustavima televizijskog emitiranja, a hrvatsku glazbu emitirat će i promovirati u skladu sa Zakonom o HRT-u i ugovornim obvezama.

Slijedom navedenog, svim proizvođačima fonograma, nositeljima prava omogućen je unos vlastitih videospotova u ZAPRAF digitalnu bazu kako bi isti bili dostupni HRT-u na preuzimanje i korištenje u njihovim programima.
Podsjetimo, ZAPRAF i HRT su u 2017. godini već potpisali Sporazum o suradnji na području promicanja glazbene industrije kojim je na sličan način dogovorena isporuka fonograma (snimaka) koji se u praksi pokazao vrlo korisnim, kako za nositelje prava, tako i za HRT.
Ovaj nastavak suradnje odličan je pokazatelj kako nacionalni javni servis i glazbena industrija trebaju i mogu raditi na sve boljoj isporuci i dostupnosti glazbenog sadržaja, a sve u interesu svih dionika glazbene industrije.