Održava se 3. po redu RUNDA DIGITAL DAY09.12.2021., Zagreb

Nakon što je prvi dan ovogodišnjeg izdanja RUNDA DIGITAL DAY-a uspješno održan u Skopju, nastavljaju se pripreme za drugi dan, koji će se održati u četvrtak, 09.12.2021. u Zagrebu, s početkom u 10 sati, u prostoru HUB385, Petračićeva 6, Zagreb.

Ovogodišnja Runda Digital Day premijerno u regiji predstavlja TIDAL, otkriva sve o velikoj debati o streaming servisima u prezentaciji Chrisa Cookea iz CMU, upoznaje nas s platformom A1 Xplore Music x Deezer te predstavlja još jednu od diskografskih glazbenih legendi – Keesa Van Weijena koji će pričati o svojoj karijeri od ABBA-e do IMPALA-e!

Za zagrebački event također je pripremljen iznimno bogati program koji donosi niz panela na kojima će se predstavnici IMPALA-e, IFPI-a, RUNDA-e, HDU-a ZAPRAF-a, slovenskog Zavoda IPF debatirati o nedavno usvojenom Zakonu o autorskim i srodnim pravima i stanju oko usvajanja DSM direktive na drugim EU teritorijima. O tome gdje se nalazi glazbena industrija više od godinu dana nakon dolaska digitalnih servisa u regiju svoje mišljenje dati će nam mali i veliki izdavači iz regije, a uvijek aktualnoj temi marketinškog spajanja glazbe i brendova u digitalnom, ali i fizičkom svijetu pričat će predstavnici velikih kompanija, agencija i izdavača. Pregled stanja u glazbenoj industriji regije okupit će pak glazbene profesionalce iz Slovenije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, te Hrvatske.

Kako će za praćenje konferencije uživo, zbog trenutnih epidemioloških mjera, broj sudionika u samom prostoru HUB385 biti ograničen, ovim putem vas pozivamo da se najkasnije do utorka, 7.12.2021., javite ako želite doći na konferenciju. Za dolazak je potrebno poslati na adresu info@runda.online svoje osnovne podatke i tako potvrditi dolazak.

Cijela konferencija, uključujući i dio koji će se odvijati uživo, moći će se pratiti online putem streama na društvenim mrežama Runde, Music Business Balkan, HDU-a, te YouTube kanalu Runde.