Ivan Sever ide na CMC festival s novim singlom “Mir”

 

Nakon dvije uspješnice – “Nevjera” i “Pusti me da sanjam”, Ivan Sever predstavlja pjesmu s kojom će se popeti na vodički pozornicu 11. lipnja i nastupiti na CMC festivalu.
“Pjesma ‘Mir’ nastala je iz puke slučajnosti. Tekst je došao iz vedra neba, a melodija me pratila nekoliko dana. Nisam u tom trenutku znao što želim poručiti, ali sam bio siguran da je dobar početak. Uvijek mi je cilj stvoriti slikovitu predodžbu o onome što pjevam, pa mi je bilo u trenucima i teško podijeliti neke intimne slike, iako mi je namjera ostati više kao promatrač u ovoj pjesmi”, objašnjava Sever o novom singlu.
Pjesma “Mir” nastala je u suradnji sa Antoniom Perinom. Iza teksta za novi singl stoji sam Sever, dok glazbu supotpisuje s Perinom, koji je zaslužan i za aranžman te za režiju videospota koji je ugledao svjetlo dana prošlog petka.

“Snimanje spota se ovog puta odvijalo u studiju Hangar, gdje smo probali stvoriti privid normalnog scenarija benda i glumačkih dijelova Korine Gračić i mene. Antonio Perina i Patrik Vuković su stvorili prijateljsku atmosferu na setu tako da je bilo ugodno odraditi devet sati snimanja, što je bilo i ekspresno u ovom slučaju. Sada kad su pjesma i spot vani, puštamo je na slobodu da uhvati svoje mjesto u eteru i ušima slušatelja te se nadam kako će biti jako progodna za ljetne mjesece koji nam dolaze”, navodi Ivan.
Ivan Sever svojim novim singlom “Mir” donosi moćnu pop poslasticu modernog aranžmana kao svoj treći singl pod okriljem Croatia Recordsa. Severova dva singla predstavila su ga široj javnosti te nas ostavila u iščekivanju novog singla, a sad smo ga i dočekali. Neka i u vaše etere ova pjesma donese “Mir”!

Ivan Sever – Mir (Official video)