Klapa Munita objavila je novu pjesmu pod nazivom “Serafina”

U kreativnom smislu klapa se i ovog puta oslonila na člana klape Vjekoslava Šuljića, koji je autor svih Munitinih pjesama s kojima klapa gradi svoj prepoznatljivi glazbeni izričaj. Ovoga puta je klapa glazbeni aranžman povjerila Jeri Šešelji (glazbeni studio Twenty Twenty), mladom Zadraninu velikog iskustva, koji se etablirao na hrvatskoj glazbenoj sceni i već se ovjenčao najvećom hrvatskom diskografskom nagradom Porin za svoj aranžerski rad. U stvaranju ove pjesme svoj su talent i znanje utkali mnogi glazbenici, prijatelji klape.

Upečatljivu glazbenu temu otpjevala je Stjepana Sikirić, poznata kao prvi sopran i voditeljica trofejne zadarske ženske klape Kapric. Gudačkim dionicama pjesmi su poseban ambijent i širinu dali zagrebački glazbenici Dean Melki i Matej Milošev. Interesantan glazbeni uvod po zamisli Vjekoslava Šuljića odsvirao je maestro Dražen Habuš, a perkusije Goran Šućurović – Macko.

Glazbeni spot ovoga je puta djelo istaknutog zadarskog redatelja Igora Goića. Obnova je to suradnje koja je započela na glazbenom spotu za pjesmu “Vratite mi moja lita” na kojoj je glazbeni gost bio Tedi Spalato. Redatelj je uspio donijeti nešto novo i drugačije kao što je i sama pjesma, koristeći između ostalog i animacije, koje su pomogle dočarati atmosferu koju pjesma donosi. Spot je gotovo u potpunosti snimljen u Kalima.

 

Munita je zadarska klapa čiji sastav čine petorica pjevača – Hrvoje Rančić (prvi tenor), Marko Žorž (drugi tenor), Vjekoslav Šuljić (bariton), Marko Vidučić (prvi bas) i Matej Sikirić (drugi bas). Već duži niz godina uspješno kombiniraju ljubav prema izvornom klapskom pjevanju, ali i autorske pjesme naslonjene na moderniji pop zvuk u instrumentalnim aranžmanima, po kojima ih prepoznaje šira publika. Pobjednici su mnogih glazbenih festivala (Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima, Festival klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj, Klape Gospi Sinjskoj, Festival klapa u Posušju, Grand Prix Splitskog festivala uz Mladena Grdovića) i višestruki finalisti Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Ostvarili su i suradnju sa mnogim istaknutim estradnim imenima, uz spomenute Mladena Grdovića i Tedija Spalata, već duže uspješno koncertno nastupaju sa legendarnim Đanijem Maršanom.

Klapa Munita – SERAFINA (Official video)