Bajaga i Instruktori u rap stilu opisali surovi svijet 21. stoljeća

 

Nova pjesma legendarnog Bajage i Instruktora, “21. vek”, prvi je njihov singl nakon albuma “Ovaj svet se menja” iz 2020. godine.
I ovoga puta kultni glazbenik se u tekstu pjesme referira na aktualna zbivanja u našoj regiji, ali i svijetu, od globalne krize, preko pandemije i koronavirusa, do ratova. “21. vek” se stilski razlikuje od velikog hita “20. vek” pa tmurnu i surovu stvarnost stoljeća u kojem živimo Bajaga opisuje kroz rap, odnosno spoken word. I nije prvi put da Bajaga koristi ovakav način autorskog izražavanja. Pjesma nas vraća i u devedesete godine, ali i u vrijeme albuma “Muzika na struju”.

Glazbu je Bajaga skladao s kolegom iz benda, Aleksandrom Loknerom, a tekst je pisao sam, dok su aranžman raspisali Lokner i gitarist Marko Nježić. Pjesma je dobila i lyric video koji je radio CroRec Video.

Bajaga i Instruktori ujedno najavljuju izlazak Blu-raya i dvostrukog CD-a sa snimkom koncerta za rock grupu, orkestar i zbor održanom u Sava centru u Beogradu 2019. godine. Izdanje će objaviti Croatia Records.

Bajaga i Instruktori | 21 Vek