Ljetni zvuk Klape Rišpet četvrti tjedan na broju jedan liste

Klapa Rišpet sa singlom ljetne atmosfere, Lipo mi je tu (Hit Records) četvrti tjedan zaredom predvodi listu HR Top 40.
Poredak prvih četvero na listi nije se mijenjao u odnosu na prethodni tjedan. Na drugom mjestu, šesti tjedan zaredom, nalaze se Eni Jurišić i Matija Cvek s pjesmom Trebaš li me (Aquarius Records/Menart), a na trećem mjestu Neno Belan i Fiumens s Jube moja znaj (Dallas Records). Prošlotjednu poziciju (broj četiri) zadržala je grupa Pravila igre s Feeling (Gema Production), dok se među pet najemitiranijih vratio Massimo sa Zamisli (Aquarius Records).

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 1. kolovoza do 7. kolovoza 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.


U odnosu na prošli tjedan, ovotjedna lista ima četiri promjene, od čega je jedan novi ulaz. Ovo je treći tjedan u 2022. godini koji ima samo jedan novi ulaz.
Kada se povuče paralela s istim tjednom prošle godine, tada je lista ubilježila sedam promjena, od čega su dva singla ostvarila novi ulaz.
S četvrtim tjednom zaredom na vrhu liste, Klapa Rišpet je postala jedan od tek dva izvođača koja su tijekom 2022. bili na broju jedan liste četiri ili više tjedana zaredom. Da je Lipo mi je tu prihvatila publika, pokazuju rezultati posjećenosti njihovih koncerata diljem jadranskih gradova.
Jedini novi ulaz ovoga tjedna nalazi se na broju 23. Riječ je o pjesmi Samba i ti (Dallas Records), koju su obradili zadarska pjevačica Elena Stella i Neno Belan. Originalnu verziju pjesme snimila je 1986. Belanova nekadašnja grupa Đavoli za potrebe albuma Ljubav i moda.

“Zbilja veseli i ohrabruje da ‘Samba i ti’ kotira ovako hrabro uz ljestvicu”, izjavila je Elena Stella, zahvalivši se ekipi iza ove priče, “Dobar osjećaj je biti dio ove suradnje s Belanom i pružit priliku ovako lijepim starim pjesmama da se manifestiraju u suvremenom duhu.”

Samba i ti druga je Belanova pjesma na ovotjednoj listi HR Top 40. Singl Jube moja znaj (Dallas Records), s kojom je nastupao na ovogodišnjem Splitskom festivalu, nalazi se na listi devet tjedana, kada je debitirala u izvještaju s datumom od 20. lipnja.

Time je Neno Belan jedan od samo tri izvođača koji imaju dva singla na ovotjednoj listi. Isto su ostvarili Luka Nižetić s pjesmama Kad se rodiš usrid Splita (Dallas Records) na broju 17 i Zagrli život (Dallas Records) na broju 34, i grupa Silente sa singlovima Podjela (LAA) na 25. mjestu i Poljubi me za kraj (LAA) na 32. mjestu.

“Divan je osjećaj kad neka vlastita pjesma, tako davno napravljena, doživi ovako zgodan comeback u novom ruhu. Naravno, za sve je najzaslužnija Elena Stella i njezin jedinstveni vokal koji me i inspirirao da uđem u ovaj interesantan projekt”, nadovezao se Neno Belan, te najavio nove singlove.


Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Lipo mi je tu u izvođenju Klape Rišpet predvodi list Dalmacija. U regijama Istra i Primorje, Grad Zagreb, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje najemitiraniji singl je Trebaš li me u izvedbi Eni Jurišić i Matije Cveka.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Deezer i Spotify.