Sarajevo Jazz Guerilla 19. kolovoza na Makarska Jazz Festivalu


U sklopu ovogodišnjeg Makarska Jazz Festivala, koji se održava od 19. do 21. kolovoza, nastupit će i sjajni sastav Sarajevo Jazz Guerilla koji je nedavno objavio hvaljeni debitantski album.
Nakon skoro dvadeset godina aktivnog djelovanja na regionalnoj sceni, sarajevski sastav Sarajevo Jazz Guerilla je konačno snimio svoj debitantski album. Glazbenici poznati po višegodišnjem djelovanju i suradnji s velikim imenima scene, od Dine Merlina, Amire Medunjanin, do bendova Letu Štuke i Zoster, napokon su se posvetili vlastitom izričaju kroz ovaj materijal snimljen u poznatom studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.


Započet kao putovanje kroz žanrove srodne jazzu i improviziranoj muzici, u procesu stvaranja album se pretvorio u niz suradnji s nekim od najzanimljivijih, ali i najpoznatijih predstavnika glazbene scene Balkana. Suradnje s Ninom Badrić, Vlatkom Stefanovskim, Jacquesom Houdekom i drugim pjevačima, ali i s vrhunskim instrumentalistima i jazz solistima, iznjedrile su jedno izuzetno zanimljivo glazbeno putovanje kroz različite žanrove. Uz nekoliko obrada klasika iz jazz, pop i domaćeg glazbenog kataloga, na albumu se nalazi i nekoliko originalnih kompozicija dvojca Šukalo/Sirbubalo.

Uz podršku vjerojatno najbolje ritam sekcije u BiH, Hadžić/Češljar, Sarajevo Jazz Guerilla, kako se i zove ovaj debitantski album, donosi dvanaest kompozicija, a najzaslužniji za zvuk albuma je za nagradu Grammy nominirani producent Anthony Gravino iz Chicaga, poznat po suradnji s Kurtom Ellingom, Stuom Mindemanom, Billom Frisselom, Marquis Hillom i mnogim drugima.
Sarajevo Jazz Guerilla na Makarska Jazz Festivalu nastupit će u petak 19. kolovoza u 21:30 na Spomeniku revoluciji na Glavici. Osim Sarajevo Jazz Guerille na festivalu će nastupiti i dobitnik šest nagrada Grammy i jedan je od najistaknutijih međunarodnih bas gitarista, skladatelja i multiinstrumentalista Richard Bona te Ante Gelo i Alberto Marsico