Zašto je disciplina ključ za rezultate

Postavite ciljeve i postavite rok
Jedan od najučinkovitijih čimbenika za zadržavanje u teretani je imati ciljeve i postaviti rutinske rokove za vježbanje. Svoje možete dobiti od osobnog trenera, interneta ili prijatelja. Glavno je imati na umu krajnji datum do kojeg želite završiti program i imati jasnu predodžbu o tome koje vježbe biste trebali raditi svaki dan kada ste u teretani. Tome treba dodati i vodič o prehrani. Održavanje personalizirane prehrane je mjesto gdje pravi učenik dolazi u igru. Na taj način odlazak u teretanu ima svrhu. Ovo je bolje nego da se osjećate kao da je teretana obaveza koju ćete zauvijek morati obavljati bez ikakvih bodova. Pobrinite se da uvijek imate cilj s datumom završetka.

Zapišite svoje ciljeve i pogledajte ih
Vaša potraga za samodisciplinom mora biti proaktivna i pozitivna. Zapišite svoje ciljeve i zamislite da oni postoje. Ako ih vidite na papiru, bit ćete odgovorniji. Previše se ljudi oslanja na druge da im pomognu obaviti stvari. Naučite ovisiti o sebi.

Naučite se žrtvovati
Naučite se žrtvovati kako biste postigli svoje ciljeve; morat ćete platiti cijenu. Ovaj trošak može biti jednostavan kao što je preskakanje međuobroka ili ozbiljan poput propuštanja okupljanja s prijateljima i obitelji. Malo popuštanja može dovesti do velikih promašaja. Treba vam samo nekoliko nediscipliniranih trenutaka da se vratite na svoje staro. Umjesto da se osjećate kao da propuštate te žrtve, gledajte na njih kao na dobitke. Dobici prema vašim unutarnjim snagama, dobici prema vašoj sposobnosti da se odmaknete od slabijih. Svaka žrtva je pobjeda vaše samodiscipline.

Ostanite disciplinirani, razvijajte se i pomažite drugima.