Na MAKK-u saznajte kakva vas (kreativna) budućnost čeka…

Veliko jubilarno, deseto izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK održava se u četvrtak i petak, 24. i 25. studenoga u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti. U organizaciji stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva za autorsko pravo, na dvodnevnoj konferenciji saznajemo kakva je budućnost kreativne industrije te koji će sve trendovi i inicijative obilježiti godine pred nama.

Istaknuti kreativci i kreativni profesionalci na makk-ovskim će panel diskusijama i prezentacijama prvog dana konferencije staviti naglasak na glazbeni streaming kao dominantni kanal današnjice te (glavni) izvor prihoda kreativaca u budućnosti. Također, saznajemo tko su hrvatski autori koji su nositelji glazbene scene sutrašnjice. Kraj prvog dana konferencije obilježit će tema Eurosonga i njegovog potencijala za pozitivan imidž jedne zemlje i njene glazbe.

Drugi dana MAKK konferencije obilježit će teme iz domene intelektualnog vlasništva i autorskog prava, s posebnim naglaskom na aktualno pitanje tzv. copyright buyouta, odnosno jednokratnog otkupa autorskih prava.

Deseto izdanje MAKK-a okupit će brojne domaće i inozemne kreativce koji nižu uspjehe na online i offline terenu: izraelski producent i autor pobjedničke pjesme Eurosonga, Doron Medalie, Konstrakta, Ivo Jagnjić, Branimir Mihaljević, Jacques Houdek, zatim mladi glazbenici Miach, Domenica, Hiljson Mandela, Mak Murtić, Fran Vasilić i Roko Crnić te medijski djelatnici i profesionalci kulturnog i kreativnog sektora poput Borisa Jokića, Bojana Mušćeta (Glazba.hr), Nenada Marčeca (HDS ZAMP) i Frane Šesnića (ZICER).

Pokrovitelji MAKK-a su Ministarstvo kulture i medija RH i Državni zavod za intelektualno vlasništvo. Uz nastupe vokalnog sastava Voxford i jedinstvene glazbene radionice HDS ZAMP-a, konferenciju će biti moguće pratiti i online, a više informacija saznajte na službenim web stranicama MAKK-a.