Stigla je nova pustolovna slikovnica svjetske glazbene ikone Paula McCartneyja

Legendarni Beatle Paul McCartney predstavio je nastavak popularne slikovnice “Hej super Djedice”, a ovog se puta avanturama pridružuje i Super Bakica u “Zelenoj podmornici Super Djedice”!
Slikovnica je nadahnuta McCartneyevim vlastitim iskustvom super djedice za voljenu unučad, a u šarmantnoj priči uživat će i mladi i stari. Podmorska avantura malim istraživačima donosi brojna iznenađenja, obiteljsku zabavu, ali i razigrane reference na Beatlese.
Izumi Super Djedice su legendarni, a njegova nova zelena podmornica ne razočarava. Zapravo, leti i zaranja! Super Djedica odvodi unuke u još jednu avanturu, ali on i Kuleri ubrzo se nađu u škripcu. Odjednom, Super Bakica dolazi u pomoć! Super Bakica je istraživač jednako hrabar kao i Super Djedica, s nevjerojatnom harmonikom. Uz Super Djedičin čarobni kompas i njezinu čarobnu glazbu, svi sigurno stižu kući. Ali ne prije nego što uživate u paradi, rasplesanim životinjama iz prašume i bijegu od grabežljive hobotnice. Ova je priča savršena za male istraživače i obožavatelje Paula McCartneyja!

 


Croatia Records svoju je želju za približavanjem najboljeg od glazbe predstavila kroz širok raspon sadržaja za djecu, što je prepoznala i legendarna izdavačka kuća Penguin Random House iz Londona. Uspjeh prethodnog projekta i opravdano povjerenje u prezentiranju Paulovog rada, rezultiralo je nastavkom suradnje i objavom slikovnice “Zelena podmornica Super Djedice”! Na hrvatskom izdanju slikovnice radilo se mjesecima, a suradnja sa Sir Paulom i njegovim timom bila je iznimno susretljva i profesionalna. Jedinstvenu maštu glazbene ikone i ovog je puta živopisnim ilustracijama dočarala umjetnica Kathryn Durst.

Dio ovog projekta je i buđenje svijesti o kvalitetnom glazbenom sadržaju kod najmlađih članova našeg društva i širenje njihovog obrazovanja, razumijevanja glazbe i važnosti glazbenog izričaja. Upravo će zato Croatia Records kroz ovaj projekt uključiti predškolske i niže razrede osnovnih škola kao i domove za nezbrinutu djecu. U suradnji s udrugom “Tete pričalice” održat će čitanje slikovnice od strane nekih od najznačajnijih imena hrvatske glazbe najmlađima i ispričati o glazbi te koliko njima glazba znači.