SUN U predstavlja “Beton” – drugi studijski album kao simbol turbulentnog vremena

Talentirana zagrebačka producentica i glazbenica SUN U (Sanja Šiljković) nakon sedam sjajnih singlova svoju novu glazbenu etapu zaokružuje novim studijskim albumom “Beton”, nasljednikom hvaljenog “Discover” iz 2019. godine. “Beton” je za SUN U svojevrstan simbol turbulentnog i neizvjesnog perioda u kojem je nastao:

“Period nastanka albuma bio je turbulentan, počevši sa snimanjem spota za “T.R.A.G”, onaj zadnji vikend prije nego smo svi ušli u karantenu. Iza toga je sve nekako krenulo naopako; koronavirus, karantene, jedan potres, pa drugi potres, pa opća izgubljenost što je bitno, što ne, pitanje egzistencije, financija, apsolutno je sve nekako došlo pod hrpu upitnika.

Bilo mi je teško sve “prevaliti” i bilo što izbaciti van vidljivo skoro godinu i pol dana, ali sam cijelo to vrijeme radila na novom materijalu bez prestanka. Mislim da je materijal “zreliji” ovaj put. Ne kažem da na prvom albumu nije bio, samo mi se čini da je ipak sad sve sjelo na svoje mjesto i da je stil ipak malo više isfiltriran.”, o albumu je ispričala SUN U te nastavila:

“Kako je cijeli period nastanka bio ocrtan fizičkim i mentalnim potresima, pa onda i obilježen fizičkom i mentalnom renovacijom, nastala je pjesma “Beton”, najosobnija stvar na albumu. Slijed je zapravo bio dosta logičan, “Discover” je imao igru riječi s precrtanim slovima gdje se ističe riječ Disco, sada je uz precrtani “Beton” naglasak i na glazbenoj ljestvici kao B-ton (H-ton) kojeg volim koristiti.”


Sanja koja je po struci grafička dizajnerica i ovog puta veliku pažnju je pridodala likovnom oblikovanju albuma koji kao i svaka faza nastanka albuma ima jak Sanjin osobni pečat:

“Ovaj put sam sama radila dizajn albuma, tako da su i fotografije betonskog zida na njemu zapravo slike zida iz mog stana.”

Redoslijed događaja u životu ponekad je teško isplanirati te se planovi uvijek lako mogu izokrenuti, a sukladno tome su na netipičan način nastajale i pjesme s ovog albuma:

“Na samom albumu se nalazi jedanaest pjesama, a kako je sve bilo naopako i retrospektivno, trebalo se vratiti iz lošeg u dobro, tako i album započinje pjesmom ‘Kraj’, a završava sa ‘Startom’.”, rekla je Sanja.
Kao i na prošlom albumu, Sanja je i “Beton” potpisuje produkcijski, a također je na njemu odsvirala sve instrumente, programirala, napravila kompletne aranžmane, a vokalne dionice je snimala u Chicken Sound studiju Vedrana Kovačića.

Pred SUN U je uzbudljiv period promocije albuma, koji bi koncertno trebao biti predstavljen u Zagrebu krajem veljače.

Album “Beton” je dostupan na svim  streaming servisima.