“Tika taka” Marka Lazanina koja će obići svijet

Što povezuje jednu od najboljih nogometnih ekipa našega vremena i Marka Lazanina?
Barcelonin poznati tiki taka nogomet iz doba najtrofejnije ere toga kluba na čelu s Pepom Guardiolom već je obišao cijeli svijet. Svojom inovativnošću i brzinom tiki taka pomicala je granice, a upravo to čini i “Tika taka” koja se rodila u rukama našeg autora Marka Lazanina.
“Tika taka” je još jedan autorski singl Marka Lazanina u instrumentalnoj izvedbi odsviran na totalno drugačiji način nego što smo navikli – na tamburaško električnom begešu kojemu je dodan house zvuk. Brzina sviranja odgovara spoju stilova, a tradicija u modernom ruhu nikad nije zvučala zanimljivije.

“Tika taka” se vodi jedinstvenom idejom i cljem, pomicanjem granica u spoju dva glazbena žanra, zbog čega će obići svijet. Nova tehnika sviranja i sklad u pjesmi u modernom house izričaju je nešto što do sada nismo čuli, a vrijedi poslušati.

Marko stalno radi na novim singlovima i unaprjeđenju posebnog glazbenog stila po kojemu ćemo ga upamtiti. Grabi polako prema prvom samostalnom albumu u žanru za koji se nadamo da će, poput tiki take, obići čitavi svijet.

Glazbu za pjesmu “Tika taka” skladali su Marko Lazanin i Zlatko Livaja, a aranžman su napravili Luka Senčić i Karlo Lukačević. Ovakvo djelo zaslužilo je i dobar videospot koji je djelo Darka Puharića.

Marko Lazanin – Tika taka (Official video