Talentirana Slavonka Meri Andraković jedna od favoritkinja Dore s pjesmom “Bye Bye Blonde”

Meri već ima iskustva s raznim TV showovima pa je tako 2015. bila superfinalistica “Zvjezdica”, a 2020. godine nastupila je i na Zagrebačkom festivalu gdje je imala jednu od najboljih izvedbi. Od samog početka za njezini glazbeni identitet brine se glazbenik i producent Boris Đurđević (Colonia) koji je prepoznao njezin izniman talent.
Pjesmu “Bye Bye Blonde” pisala je Borisova supruga Valerija koja kaže da je nastala tijekom Armagedona koji je nedavno pokosio ovaj bračni par. Ove emocije prepoznala je i publika te su je mnogi putem društvenih mreža svrstali među favorite ovogodišnje Dore. Prema portalu Eurosong.hr Meri trenutno drži treće mjesto.

Meri je uz redovno školovanje i studiranje na Akademiji završila Srednju glazbenu školu Franjo Kuhač u Osijeku (smjer solo pjevanje), a s 18 godina potpisuje diskografski ugovor s najvećom regionalnom izdavačkom kućom Croatijom Records. Objavljuje niz singlova koji su sve više i više zastupljeni u hrvatskom radijskom i televizijskom prostoru, da bi potom i osvojila više puta dosta visoka mjesta na HR top 40 listi najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj. Najveći uspjesi su 5. mjesto s pjesmom “Do zadnjeg udaha” (10 tjedana na listi) i 6. mjesto s pjesmom “Voli”, dok se hit “Za malo ljubavi” do danas emitirao na radijskim i TV postajama više od 10 tisuća puta. Valja istaknuti i hit “Bilo je dobro” koji je boravio na top listi 13 tjedana. Godine 2020. za Croatia Records objavljuje svoj debitantski album “Voli”, a trenutno je na putu do drugog albuma.

Do tada nas očekuje njezin nastup na Dori, 11. veljače, koji će sigurno biti jedinstven, a moguće je da će prelijepa Slavonka predstavljati Hrvatsku na Eurosongu.