Ivan Kapec zajedno s Hrvojem Gallerom svirat će album “Aligatori” u klubu Močvara

Kako zvuči jazz glazbenik u indie pop ruhu?
Zajedno s glazbenikom Hrvojem Gallerom Ivan Kapec izvest će pjesme s albuma “Aligatori” objavljenog početkom ove godine za Croatia Records.
“Radom na projektu Leonarda Cohena probudilo se nešto što je u meni uvijek čučalo, kantautorski refleks koji sam provodio već kroz pisanu poeziju. Pjesme koje su nastajale dosta spontano počele su poprimati konkretnije oblike i dobio sam veliku potporu prijatelja glazbenika”, objasnio je Kapec nastanak albuma “Aligatori” na kojem je uistinu imao veliku podršku prijatelja glazbenika. Na albumu su uz Ivana svirali i pjevali Maja Posavec, Hrvoje Galler, Silvio Bočić, Janko Novoselić, Mario Bočić, Šimun Matišić, Goran Delač i Andrej Jakuš.

Na ovom koncertu Kapec je odlučio da na izvedbi albuma budu samo klavir i glas, kako bi se dalo više prostora spontanoj i slobodnijoj interpretaciji, što je zapravo prirodni refleks jazz glazbenika, iz čijeg svijeta Kapec i dolazi. Da se te zahtjevne uloge klavijaturiste prihvati Hrvoje Galler, Ivanov kolega iz banda Kozmodrum, bio je logičan slijed događaja. Njih dvojica odlučili su reinterpretirati jedan dio materijala s albuma “Aligatori”, dok će drugi dio sadržavati pjesme koje su spontano nastale upravo za ovaj format. Galler, osim klavira, koristi i MOOG sintisajzer, a Kapec se na nekim pjesmama uključuje i s bariton gitarom. Tim rasporedom postiže se jedna posebna zvučna tekstura koja se idealno pretapa s Kapecovim stihovima. “Aligatori” time podjednako daju naglasak na tekst, na glazbenu teksturu kao i na slobodu interpretacije čime se stvaraju uvjeti da svaki koncert bude poseban glazbeno-poetski događaj.

 

Ivan Kapec – Aligatori (Official video)