Riješite se viška kilograma do ljeta

Jedite polako
Kada jedete polako, vaše tijelo ima vremena registrirati da ste siti, pa je manja vjerojatnost da ćete se prejedati. Kada jedete polako, vaše tijelo bolje apsorbira hranjive tvari iz hrane, što vam može pomoći da se osjećate zadovoljnije nakon jela. A osjećaj zadovoljstva nakon jela može spriječiti prejedanje kasnije tijekom dana.

Postoji nekoliko različitih načina jesti polako. Jedan od načina je da spustite vilicu između zalogaja. To vam daje priliku uživati ​​u svakom zalogaju i okusu hrane.

Drugi način je temeljito sažvakati svaki zalogaj hrane prije gutanja. To daje vašem tijelu vremena da probavi hranu i apsorbira njezine hranjive tvari.

I na kraju, pokušajte ne obavljati više zadataka istovremeno dok jedete. Samo se usredotočite na uživanje u obroku. Nije dobar samo za mršavljenje; dobro je i za vaše opće zdravlje.

Većina ljudi zna da je dovoljno sna važno za cjelokupno zdravlje, ali malo njih shvaća da je ono također ključno za uspješno mršavljenje. Kada ste neispavani, vaše tijelo proizvodi više hormona grelina, koji povećava apetit, a manje hormona leptina, koji vam govori kada ste siti.

To može dovesti do prejedanja i debljanja.

Osim toga, nedostatak sna remeti tjelesni metabolizam i otežava sagorijevanje kalorija. Ako pokušavate smršavjeti, pokušajte spavati barem 7-8 sati noću. Možda će vam trebati čak i više ako ste usred posebno intenzivnog režima fitnessa ili dijete.

Ako vam san bude prioritet, možete se pripremiti za uspjeh u postizanju svojih ciljeva mršavljenja.

Nikada ne preskačite obrok
Kada je riječ o postizanju vašeg cilja mršavljenja, možda ćete biti skloni preskakanju obroka kako biste postigli brže rezultate. Međutim, jedno oko čega se stručnjaci slažu jest da preskakanje obroka nije pravi način. Preskakanje obroka može dovesti do debljanja.

Evo zašto: kada preskočite obrok, vaše tijelo prelazi u “mod preživljavanja” i počinje skladištiti masnoću.

Osim toga, veća je vjerojatnost da ćete nadoknaditi propuštene kalorije prejedanjem kasnije tijekom dana. A ako nastavite preskakati obroke, vaše tijelo će početi usporavati svoj metabolizam kako bi sačuvalo energiju. Dakle, umjesto da preskačete obroke, usredotočite se na zdrave, uravnotežene obroke tijekom dana.

Kardio trening
Kardio se često reklamira kao najbolja vrsta vježbe za mršavljenje. I dok je istina da vam kardio može pomoći da sagorite više kalorija nego druge vrste tjelovježbe, ne postoji univerzalni pristup mršavljenju. Ključno je pronaći aktivnost u kojoj uživate i koje se možete držati dugoročno.

Neke izvrsne opcije za kardio vježbu uključuju hodanje, trčanje, vožnju bicikla, plivanje i trening na eliptičnom trenažeru. Počnite s umjerenim intenzitetom i postupno povećavajte razinu aktivnosti kako vam bude ugodnije. Naravno, prehrana igra veliku ulogu u tome kako postati mršav.

Dakle, osim kardio vježbi, svakako se većinu vremena usredotočite na zdravu hranu i ograničite unos prerađene hrane, slatkih pića i nezdravih masnoća. U kombinaciji sa zdravom prehranom, redoviti kardio trening može vam pomoći da postignete svoje ciljeve mršavljenja.

Ostanite hidrirani
Hidratacija je ključ svakog režima mršavljenja, ali je posebno važna tijekom ljeta. Kako temperatura raste, vaše se tijelo prirodno više znoji kako bi se ohladilo, što može dovesti do dehidracije, pa čak i toplinskog udara. Kada vježbate, izlučujete još više vode i elektrolita. Održavanje hidratacije također vam može pomoći da se osjećate siti i izbjegnete žudnju za nezdravom hranom. Zato preporučujemo da jedete voće i povrće puno vode kao što su lubenica, dinja, tikvice i krastavci.

Ovo voće i povrće prepuno je važnih vitamina i minerala, ali vam također može pomoći da ostanete hidrirani i osjećate se siti zbog visokog sadržaja vode.