Slavonski dukati predstavljaju pjesmu “Kapa”

Nakon novog albuma “Slavonijo, tebi pjevam” Slavonski dukati predstavljaju pjesmu “Kapa”. Glazbu, tekst i aranžman za pjesmu potpisuje Ivica Grujo Ićo.
Režiju i produkciju spota radili su Adriana Lončarević (Studio ADURO) i Domagoj Lončar. Spot je prepun koloritnih kadrova Slavonije, žitnih polja, narodnih nošnji i običaja. Vrlo uvjerljivo je prikazan teški radni dan slavonskog čovjeka čiji se životni stil već desetljićama nije bitno promjenio.


Slavonski dukati su tamburaši koji njeguju tradicionalni, klasični stil sviranja i pjevanja pa im se u pjesmama osjeća jak utjecaj starih slavonskih melodija, napjeva i šokačkih običaja. Svrstavamo ih u sam vrh hrvatskog tamburaštva i nema sumnje da ćemo ih još dugo slušati na domaćem estradnom nebu i uživati u njihovom srčanom muziciranju.
Pod dirigentskom palicom šefa sastava Ivice Gruje Iće, ovaj pomlađeni tamburaški sastav u pripremi ima i novi glazbeni spot za još jednu skladbu s novog albuma, a Ića u svojoj autorskoj radionici već priprema pjesme za novo izdanje.

Slavonski dukati – Kapa (Official video)