Ivica Šimić ponovno je izabran za glavnog tajnika najveće svjetske udruge kazališta za djecu – ASSITEJ!

Od 20. do 29. svibnja ove godine u Kopenhagenu i Malmoeu održava se kongres i festival ASSITEJ-a, međunarodne udruge kazališta za djecu i mlade. Kongres je okupio preko 1300 umjetnika iz cijeloga svijeta koji posjećuju predstave na međunarodnom festivalu ili sudjeluju na brojnim radionicama, forumima i seminarima. Središnji je događaj ovog okupljanja izborna Glavna skupština udruge na kojoj se biraju predsjednik, glavni tajnik te upravni odbor, a donose se i strateške odluke za naredno trogodišnje razdoblje.

Na završenoj Skupštini u Kopenhagenu, Ivica Šimić ponovno je izabran na funkciju glavnog tajnika svjetskog centra ASSITEJ i to s velikom podrškom članova: 141 glas za, 6 protiv i 16 suzdržanih (svaka delegacija ima 3 glasa). Ova snažna podrška Ivici Šimiću za naredni mandat velika je potvrda uspješnosti rada tajništva svjetskog centra koje od 2008. godine ima sjedište u Zagrebu, a ujedno pokazuje i položaj Ivice Šimića u kazalištu za djecu i mlade u svijetu.
U radu skupštine sudjelovalo je 56 delegacija (od 83 zemlje članice) što je najveći broj sudionika u povijesti udruge.
U radu kongresa sudjeluje i delegacija iz Hrvatske na čelu s predsjednikom našeg nacionalnog centra Romanom Bogdanom.Nakon odluke da se više ne kandidira, od udruge se oprostio njezin dugogodišnji predsjednik dr. Wolfgang Schneider, a nova je predsjednica Yvette Hardy iz Južne Afrike. Za potpredsjednike izabrani su Kim Peter Kovac, USA – Maria Ines Falconi, Argentina, Stephan Fisher Fels, Njemačka, rizničar je Noel Jordan iz Australije, a za članove egzekutive izabrani su članovi nacionalnih centara iz Ujedinjenog Kraljevstva, Rusije, Islanda, Srbije, Cameroona, Japana, Indije te Mexica.Rad svjetskog centra financira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a prostor za djelovanje osigurao je Grad Zagreb.