Miro Kadoić predstavlja „Free Point“ u Sax!-u

 

Miro Kadoić je prošlog mjeseca upriličio predstavljanje novog albuma „Free Point“ na mjestu gdje je CD i sniman, u prostorima Centra za Kulturu Novi Zagreb. Za sve one koji nisu mogli prisustvovati tom koncertu evo još jedne prilike za uživanje u vrhunskom jazzu. Budite u srijedu 07.12. u Sax!-u (Palmotićeva 22/2, Zagreb)! Novi CD „Free Point“ predstavit će glazbenici u sastavu: Miro Kadoić – saksofoni, Blaž Jurjevčič – klavir, Nikola Matošić – kontrabas, Borko Rupena – bubnjevi.

Miro Kadoić nedavno je objavio CD „Free Point“ za Aquarius records.  Nakon odličnog albuma „Monster in The Garden“ iz 2008. godine Kadoićev Mirokado kvartet otišao je još dublje u rješavanja onih pitanja kojim su se bavili svi posvećeni jazz glazbenici . Kompletnost, originalnost i ozbiljnost albuma Free Point odmiče Mirokado kvartet od olakog shvaćanja jazz glazbe kao kulise i zabave.
„Free Point“ tehnički  termin je koji se koristi u procesu bušenja i izvlačenja crnog zlata na naftnim bušotinama širom svijeta. Free Point označava točku ili dubinu do koje svrdlo može slobodno bušiti , a da se može izvući bez zaglavljivanja. Ta dubina je ovisna o debljini, pritisku i kvaliteti alata i samom tlu kako bi se išlo dublje od slojeva muljevite i blatne vode i došlo do onog vrijednog, nafte.