Album Due Lipe i dalje najprodavaniji strani naslov u Hrvatskoj

Album Due Lipe Radical Optimism (Warner Music/Dancing Bear) je i dalje najprodavaniji strani naslov u Hrvatskoj, ostvarivši svoj sedmi broj jedan. Ovime je Dua Lipa nadmašila svoj dosadašnji najbolji rezultat kojeg je ostvarila s izdanjem Future Nostalgia (Warner Music/Dancing Bear, šest tjedana).

Istodobno, Dua Lipa je postala prva izvođačica od Adele (30, Columbia/Menart, osam tjedana, 2021./2022.) sa sedam ili više tjedana na vrhu inozemne Top-liste prodaje. Za razliku od Adele, koja je na vodećem mjestu liste najprodavanijih stranih naslova bila u isprekidanim vremenskim razdobljima, Dua Lipa je ostvarila svoj rezultat tijekom sedam uzastopnih tjedana.

Billie Eilish (Hit Me Hard and Soft, Darkroom/Interscope/Universal Music Hrvatska, broj 2) i Taylor Swift (The Tortured Poets Department, Republic/Universal Music Hrvatska, broj 3) su zadržale svoje prošlotjedne pozicije. Novi album grupe Bon Jovi Forever (Island Records/Universal Music Hrvatska) boravi na četvrtom mjestu, a krug pet najprodavanijih zaključuje izdanje Obilni poslovilni (Marko Brecelj, Nika Records/Dancing Bear).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 10. do 16. lipnja 2024., a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.

Novosti na stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na :

Top lista prodaje_strana