Bend beverly brooks novim singlom poručuje – “Kreni”

Karizmatični bend beverly brooks nastavlja dočaravati svoju šarolikost singlom “Kreni”, njihovim trećim singlom izdanim pod diskografskom kućom Dancing Bear. Singl nosi snažnu poruku, dotičući se ozbiljnih tema dok eterična melodija umiruje misli.
Kao i prethodni singlovi “Island” i “5 Minuta”, “Kreni” je jedna od 10 pjesama objavljenih na drugom studijskom albumu benda “albumex”, koji je oduševio slušatelje neodoljivm i svestranim melodijama. “Island” donio je nostalgičnu neodoljivu melodiju, singl “5 Minuta” nas je na Valentinovo potaknuo da se iznova zaljubimo u život dok “Kreni” prenosi motivirajuće poruke upakirane u sanjivu melodiju.
“Tugaljiva i sjetna mariachi truba uvodi nas u pjesmu ‘Kreni’, koja progovara o temama ovisnosti, toksičnih veza, rastanaka i vječitom borbom sa samim sobom” izjavio je varaždinski bend o samoj pjesmi, ponovno dokazujući kako je njihova glazba prožeta važnim temama.

Talentirana Žarka Krpan potpisuje osebujan tekst singla, a majstorski ga je uglazbila s suosnivačem benda i gitaristom Jurajem Gecijem. Uz Žarku i Juraja, aranžman potpisuju basist Vjekoslav Geček, Emir Čovran te Jošua Kovačević. Za melankoličan i čaroban lyric video zaslužan je Mario Štrlek.

“albumex” pruži jedinstveni zvuk koji se ne da lako žanrovski kategorizirati, obuhvaćajući elemente rocka, bluesa, soula, americane, indiea, popa i alternativne glazbe. Bend nerijetko vuče inspiraciju iz svakodnevnog života, jednostavnih ali i izazovnih situacija koje na jednog malog čovjeka ostavljaju značajne tragove.
Nedugo nakon što su snimili debitantski album “morning”, u pojačanje su im stigli basist Vjekoslav Geček i bubnjar Emir Čovran. Sastav je snimio drugi studijski album, “albumex”. U rujnu 2023., Žarki, Vjeki i Juri pridružio se Nikola Mikulić na bubnjevima. U ovoj finalnoj bendovskoj postavi, beverly brooks priprema stare i nove materijale za nadolazeće svirke te nova izdanja s jednako oduševljavajućim šarmom.
Novi album “albumex” slušajte na svim  streaming servisima.