Kompilacija CMC Festivala 2024. i dalje najprodavanija u Hrvatskoj

Kompilacija CMC Festival Vodice 2024. (Croatia Records) predvodnica je Top-liste prodaje drugi uzastopni tjedan.
Kolekcija uspješnica Olivera Dragojevića 25 Greatest Hits (Croatia Records) zadržala je drugu poziciju, dok je skok na treće mjesto ostvario album Volim te živote (Frano Pehar i Tarapana Band, Croatia Records). U ovotjednom Top 5 našla su se i izdanja Napijte se svi iz moje pisme (Milo Hrnić, Croatia Records, broj 4) i Samo je nebo iznad nas – dueti (Neda Ukraden, Croatia Records, broj 5).

Različiti izvođači, CMC Festival Vodice 2024. (Croatia Records)
Ovim rezultatom, kompilacijski album ovogodišnjeg CMC Festivala je postao prva kolekcija pjesama s dva ili više tjedana na broju jedan od proteklog ljeta, kada je vrh Top-liste prodaje držala kompilacija grupe Fit The Best of – 40 godina (1982. – 2022.) (Croatia Records, sedam tjedana).

Međutim, kada pogledamo koje kolekcijsko izdanje s različitim izvođačima je zadnje predvodilo listu najprodavanijih domaćih naslova više tjedana, moramo se vratiti u 2021. godinu. Prije tri godine, najprodavanija izdanja u Hrvatskoj bila su CMC Festival Vodice 2021. (Croatia Records, sedam tjedana) i Splitski festival 2021. (Croatia Records, tri tjedna).

Istodobno, album CMC Festival Vodice 2024. je ukupno peti naslov s minimalno dva tjedna na vrhu Top-liste prodaje u ovoj godini.


Ovoga tjedna lista bilježi 12 promjena, od čega su četiri noviteta.
Najviši novi ulaz ostvarila je grupa Neven s EP-jem U svakom srcu gore svetla (Geenger Records, broj 16). U pitanju je debitantski ulaz sastava Neven među najprodavanije.
Album U svakom srcu gore svetla je jedan od dva EP-a izvođača objavljen pod etiketom jedne hrvatske diskografske kuće koji su ušli na Top-listu prodaje u ovoj godini. Prije mjesec dana, u društvu najprodavanijih našao se mini album Vo-zdra (Hali Gali Halid, Dancing Bear, broj 7).

Među najprodavanije ušla je još jedna kompilacija. Riječ je o kolekciji 50 originalnih pjesama (Croatia Records) vokalno-instrumentalnog sastava Stranci (broj 17), na kojoj je objedinjeno 50 najpoznatijih pjesama ove grupe. Za VIS Stranci u vrijeme njihovog zajedničkog diskografskog djelovanja pisali su mnogi poznati skladatelji poput Đorđe Novkovića, Ramonda Ruića, Dabija Lukača, Željka Krznarića i Josipa Ivankovića.

Kompilacijsko izdanje 50 originalnih pjesama sa snimkama VIS Stranci je prvo iz ove edicije među 40 najprodavanijih poslije gotovo dva mjeseca (Jasmin Stavros – 50 originalnih pjesama, Croatia Records).

Ulaz među 40 ostvarila je i grupa Crvena Jabuka s devetnaestim studijskim naslovom Mirišu jabuke (Crvena jabuka, broj 18). Radi se o prvom ulazu jednog izdanja sastava Crvena jabuka poslije godinu i pol dana, kada je na Top-listu prodaje ušla ploča Neka nova jutra (Croatia Records).

Izlaskom ovog albuma Crvena jabuka je najavila i promotivnu turneju kojom će proslaviti 40 godina zajedničkog diskografskog djelovanja. Kao prvi singl objavljena je pjesma Mirišu jabuke, koja već dva tjedna boravi na listi najemitiranijih domaćih snimaka HR Top 40 (broj 20).

Na broju 22 ušla je kolekcija singlova autora Marija Mihaljevića Gold Collection (Croatia Records). Riječ je o kompilacijskom izdanju iz edicije Gold Collection, čiji albumi su ranije ulazili na Top-listu prodaje. Ranije ove godine ubilježeni su ulazi dviju kolekcija, posvećenih Zlatku Saboleku i Ljubi Kuntariću (izvještaj od 8. svibnja).
Za ovaj album odabrane su 63 pjesme u izvedbi brojnih imena hrvatske glazbene scene.

Novosti na domaćoj  listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na:
Top-lista prodaje_domaća_