Koncerti koji će nas rasplesati na 71. Pulskom filmskom festivalu

Dom hrvatskih branitelja festivalski je centar Pulskog filmskog festivala, a za ovogodišnji Festival dodatno ga je uredio lanjski dobitnik Zlatne arene, scenograf Ivan Veljača! DHB će tako biti još ugodnije mjesto za druženje – od jutra do kasnog popodneva pun filmaša i raznovrsnih programa za javnost, a od večeri plesni podij uz ponajbolje glazbenike. Evo što smo pripremili od glazbenog programa. Ulaz na sve koncerte je slobodan za javnost.
DJ Kovač
Na otvaranju 71. Pule, DJ Mario Kovač rasplesat će sve prisutne svojim nadrealnim miksom rocka, punka, disca, trasha i mnoštva drugih glazbenih pravaca. Okosnica dobrog dijela njegovog repertoara bit će i pjesme poznate iz filmova i serija, kao što i priliči jednoj filmsko-festivalskoj fešti.


Buč Kesidi
“Ljevoruki indie elektro pop rock boy bend duo” Buč Kesidi iz Pančeva u zadnjih nekoliko godina prometnuo se u regionalnu glazbenu senzaciju pa tako i u Hrvatskoj redovito rasprodaje sve nastupe. Nakon dva albuma, debitantskog “Posesivno-ospulsivnog hospula” iz 2016. te iznimno uspješne “Euforije” iz 2019., bend je u iščekivanju novog, trećeg studijskog uratka, objavio i nekoliko hvaljenih singlova. Obožavatelje je nedavno razveselio i live albumom sa solo koncerta održanog na beogradskom stadionu Tašmajdan.


TBF
Jedna od najoriginalnijih glazbenih priča na Balkanu počela je 1990. u Splitu, osnivanjem The Beet Fleeta i razvojem onoga što će postati njihov prepoznatljiv zvuk – specifičan miks hip hopa, reggaea, funka i rocka. Sa sedam hvaljenih i višestruko nagrađivanih albuma iza sebe, od debija “Ping Pong” (1997.), preko klasika “Maxon universal” (2004.) i “Galerije Tutnplok (2007.), sve do najnovijeg “Danas sutra” iz 2015., TBF-ovci uživaju status jednog od omiljenih bendova regije čiji su refreni i rime dio naše pop kulture.


ManGroove
Soul pop bend ManGroove na domaćoj je glazbenoj sceni prisutan dvadesetak godina, a osnovali su ga Željka Veverec i Toni Starešinić uz koje sviraju i Leo Beslać i Silvio Bočić. Publiku i kritiku osvojili su nizom albuma, među kojima su “Sami” iz 2015., s hitom “Pokušaj” s Dadom Topićem te “Srce” iz 2018., s pjesmama “Sanjala sam ljubav”, “Laka sam” i “Nada”. Prošle godine objavili su album “Nešto veće od nas” u suradnji s jazz orkestrom HRT-a, za koji su osvojili dva Porina.


Porto Morto
Sedmerac Porto Morto sa svojom jedinstvenom mješavinom progresivnog popa, art rocka i indie elektronike postaje sve jače ime na regionalnoj glazbenoj sceni. Uz odlično prihvaćen album “Portofon” (2019.), na kojem su surađivali s Darkom Rundekom na singlu “Hodaj”, 2021. objavili su “Portopop”, kojim su definirali novi zvuk i scenski identitet te osvojili Porina za najbolji alternativni album godine. Članovi benda su Roko Crnić, Hrvoje Klemenčić, Matija Brajković, Matej Perić, Marijan Uroić, Antun Aleksa i Marin Živković.


Baby Lasagna
Nakon što je nedavno na Euroviziji ostvario povijesni plasman za Hrvatsku na tom natjecanju, miljenik publike Baby Lasagna stiže na Pulski festival u sklopu svoje Meow Back turneje. Rasplesat će nas dobro poznatim pokretima eurovizijskog hita “Rim Tim Tagi Dim” i drugim pjesmama sa svog albuma prvijenca “Demons & Mosquitoes”, čiji je izlazak najavio najesen. Baby Lasagnu poslije brojnih nastupa u Hrvatskoj ove godine, uključujući i tri rasprodana stadionska koncerta na zagrebačkoj Šalati u rujnu, očekuje i velika EU/UK turneja koja ga u proljeće 2025. vodi u 16 država.


DJ Stanko Bondža
Novosađanin sa zagrebačkom adresom, aktivan po cijeloj državi i regiji, zanat je klesao kao glazbeni urednik i voditelj na nekadašnjem zagrebačkom radiju Plavi 9, poslije i na Soundsetu i Laganiniju. Kao DJ po klubovima je počeo krajem 2000-ih kombinirajući zvuke popa, rocka, disca, classic r’n’b-a, hip hopa, funka i soula te brzo postao prepoznatljiv po spajanju nespojivog u glazbenom mixu. Prošao je brojne noćne punktove, od zagrebačkog Aquariusa, preko Katrana, Saloona, Peperminta, Vintagea, Hangara do Johanna Francka, splitskog Centrala i Fabriquea, kao i velike događaje poput InMusic Festivala, Weekend Media Festivala, Špancirfesta.