Miroslav Škoro predstavlja novi hit “Žito raste”

Saznali smo kronologiju događaja oko pjesme “Žito raste”!
Snježana Dujmić, supruga pokojnog Rajka Dujmića, u jednoj od njegovih ladica pronašla je pjesmu “Žito raste” i dala ju Zrinku Tutiću.
On je nazvao Škoru i predstavio mu pjesmu. Škoro je odmah oformio dream team u sastavu: Zrinko Tutić, Nenad Ninčević, Miro Buljan i on. Pjesmi su udahnuli novu dušu i u par dana sve je bilo snimljeno. Svojom uvjerljivom izvedbom i vrhunskom produkcijom, Škoro je gotovo zaboravljenu pjesmu vratio u život.

 

Ubrzo nakon audio verzije, Škoro je snimio i spot kojeg nam upravo predstavlja. Spot je snimljen u Baranji u prelijepom Zmajevcu gdje su “uhvaćeni” kadrovi nepreglednih žitnih polja. Osim blagorodnih njiva, ovaj kraj je poznat po bogatstvu vinograda i zmajevačkim surducima. U toj atmosferi, Škoro i njegov band odlično su se snašli. Produkciju spota potpisuje Fotoart d.o.o. iz Osijeka. Snimatelj je bio Domagoj Topić, a montažu je odradio Domagoj Barić.

Glumci Nera Tešankić i Luka Dragojević uvjerljivo su odglumili svoje uloge. Spot prikazuje ljubavnu priču iz mladosti koja je imala nesretni kraj. Zato Škoro u refrenu pjeva: “Žito raste, žito raste, stižu laste, stižu laste, bez tebe”.