Producent dobitnik Grammyja i mađarski ska bend udružili snage

 


Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) tradicionalni je ska ambasador u Mađarskoj i jedan od najenergičnijih mladih bendova s ​​izrazitim istočnoeuropskim korijenima. U 20 godina svirali su u gotovo 30 zemalja, na mjestima kao što su glavna pozornica Sziget Festivala, Lowlands Festival, Iboga Festival, Pole Pole Beach, EXIT Festival, London International Ska Festival, Mighty Sounds Festival, Hodokvas, Electric Castle.
Bend ima 6 cjelovečernjih albuma (od kojih je jedan dvostruki album), nekoliko singlova, EP-a, live album, remix album, best of album, koncertni DVD. Kako ima puno više članova od prosječnog pop benda, PASO je imao nekoliko promjena članova benda. Međutim, igrači u stvarnom sastavu igraju zajedno od 2018., a postava sadrži 4 člana koji su tu od početka.

Posljednji album (izdan u svibnju 2023.) nosi naziv ‘Heritage’ koji je producirao dvostruki dobitnik latinske nagrade Grammy Victor Rice. Victor Rice se zaljubio u rad mađarskog skladatelja Béle Bartóka dok je studirao na Glazbenoj školi Manhattan u New Yorku. Od tada je osjetio poriv da napravi neke snimke s konceptom križanja mađarske narodne glazbe s karipskim ska, reggaeom i dubom. Radovi na dugo očekivanom projektu odvijali su se 22. godine u Budimpešti.
Balaton DUB i Hillyei DUB dva su nasljedna singla albuma Heritage (On Bartók’s Path) koji su 2023. objavili Pannonia Allstars Ska Orchestra i Victor Rice. Njegovo divljenje radu Béle Bartóka motiviralo ga je da udruži snage s mađarskim ska i reggae bendom Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) kako bi napravili revolucionarnu crossover ploču na kojoj spajaju mađarsku narodnu i karipsku glazbu. Na jedinstvenom konceptualnom albumu aranžmani uključuju tradicionalne mađarske instrumente kao što su violina, hurdy-gurdy ili cimbal (cimbal s čekićem) i ženska folk pjevačica, Fanni Nádasdy također je pozvana kao gošća pjevačica da se pridruži uobičajenim članovima benda.
Rice se sada ponovno osvrće na dvije pjesme stvarajući dub verzije pjesama ‘Balaton’ i ‘Hillye skank’. Provjeravanjem videa možete vidjeti magiju koja se događa u stvarnom vremenu jer možete vidjeti Ricea kako miksa dvije pjesme uživo.

Pannonia Allstars Ska Orchestra x Victor Rice
Balaton DUB: https://www.youtube.com/watch?v=pphMkHVJiAw
Hillyei DUB: https://www.youtube.com/watch?v=JP2Gt8f5CLE