Prvijenac projekta Elkan Florida – “Ajte kući”

Elkan Florida novi je zadarski glazbeni projekt koji se predstavlja sa prvim singlom “Ajte kući”. Singl je najava albuma koji je u pripremi, a njegovo izdanje očekuje se u krajem zime 2025. godine.
“Ajte kući” je prvi singl projekta Elkan Florida i na humorističan način skreće pažnju na određene probleme i opasnosti hrvatskog turizma od kojega svi živimo. Kroz satirične slike prikazuje određene situacije s kojima se svakodnevno susrećemo.
Singl će pratiti i spot u kojem se domaćini na kraju sprijatelje sa svojim gostima i brane ih od dida koji viče refren “Ajte kući” jer je na žalost obolio od Alchajmerove bolesti pa u njima vidi okupatore. Na kraju spota će se turisti i domaćini jako sprijateljiti i dogovoriti dolazak i dogodine što i je svima cilj. U nekoliko scena sudjelovati će i Hrvatska gorska služba spašavanja kako bi dodatno upozorili turiste da se na planine ide u adekvatnoj opremi, a ne u japankama.


Projekt Elkan Florida nastao je potpuno spontano. Renato Babić i Zvonko Ćoso nekad akteri poznatog zadarskog benda Postolar Tripper (gitarist i menadžer) sjeli su s mladim zadarskim kantautorom Elkanom Petrovom na nekoliko pića, i u toku razgovora o glazbi i autorstvu i pristupu glazbi shvatili da svih troje imaju poprilično zajedničke stavove i razmišljanja, kao i određene autorske stvari koje stoje u ladicama. Odlučili su ugodno druženje nastaviti i preseliti u Renatov studio.

Singl je snimljen u studiju Renata Babića “Liquid Cat Studio” (Mix i mastering: Renato Babić i Dorijan Dukić), a Renato potpisuje i aranžman i odsvirao je sve instrumente osim usne harmonike koju je odsvirao Tomislav Krnčević-Jerry. Tekst i glazbu potpisuje Zvonko Ćoso, dok je vokal otpjevao Elkan Petrov koji je i nositelj projekta.

Elkan Florida – Ajte kući (Official lyric video