Teška industrija za pedeseti rođendan snimila novi studijski album “Putnički voz uspomena”

Jedan od napoznatijih rock bendova ex-YU regije Teška industrija snimili su studijski album “Putnički voz uspomena”.
Na taj način odlučili su proslaviti svoj pedeseti rođendan. Gabor Lengyel autor je i glazbeni producent svih 11 pjesama koje su se našle na albumu. Sve su pjesme nove, a bend je pokušao dobiti zvuk kakav su “proizvodili” sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća kada su poharali jugoslavensku rock scenu.
Može se reći da je ovaj album u svakom segmentu svog nastanka napravljen vrlo profesionalno te da publika Teške industrije niučemu neće biti uskraćena. Gabor Lengyel, kao šef sastava, najavio je skorašnje promotivne i koncertne aktivnosti kako bi album dospio do čim većeg broja slušatelja.

Seid Memić Vajta pozvan je da kao glavni vokal i frontmen grupe otpjeva sve pjesme. Vedran Božić svojim je neponovljim gitarskim rifovima donio željeni zvuk banda, a slavni Petar Petej Peco na bubnjevima je dokazao da je i u sedamdesetim godinama svog života u potpunoj glazbenoj formi i da za njega nema nepoznanica u studijskom muziciranju. Na bas gitari bio je Aleksandar Kostić. Gabor Lengyel odsvirao je klavijature i “zapakirao” cijeli album u odličnu glazbenu cjelinu. Album je sniman u Croatia Records Studiju, a za kvalitetu snimaka pobrinuo se vrsni ton-majstor Mauro Širol. Za odličan izgled omotnice albuma pobrinuo se poznati dizajner Dragan S. Stefanović.