Vanessa Kralj predstavlja svoj prvi singl “Digni glavu”

“Emocija koja isijava kroz simpatičnost”, riječi su kojima je Vanessu Kralj opisao skladatelj i član žirija RTL-ovog showa Superstar Tonči Huljić kada je vrlo emotivno otpjevala i na klaviru odsvirala hit grupe Dalmatino “Dajem ti rič’”.

S vjerom u sebe Vanessa se prijavila na televizijski talent show, a s istom vjerom snimila je i svoju prvu pjesmu himnične melodije te znakovitog naziva “Digni glavu” koju su za nju napisali Ivan Mikulić i Alen Orlić. Stihove, koji govore o snazi žene poručujući da odustajanje nije opcija jer nikada ne znaš kakve životne ljepote čekaju iza ugla, Vanessa je donijela uvjerljivo kao da je proživjela sve o čemu pjeva i tu se krije snaga njenog talenta koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Svjesna da je talent potreban, ali ne i dovoljan, Vanessa usavršava svoje sviračke vještine, svakodnevno vježbajući klavir u koji se zaljubila još kao djevojčica. Nije joj teško satima pjevati i smišljati neke nove melodije pa je moguće da u bližoj budućnosti predstavi i svoju autorsku pjesmu.

Obzirom da je čitav život provela u austrijskom Leibnitzu gdje upravo završava fakultet, velika joj je želja poboljšati svoj hrvatski kako bi što lakše komunicirala s obožavateljima koji joj redovito šalju poruke podrške putem društvenih mreža.

Oko svog prvog videospota Vanessa se jako potrudila, okupivši ekipu profesionalaca predvođenih austrijskim redateljem Markusom Kramplom koji je pazio da svaki detalj bude pomno osmišljen i u skladu s njenom inspirativnom pjesmom. Veliki doprinos spotu dala je i prekrasna glumica Arija Rizvić, utjelovivši ženu koja uz Vanessinu pomoć pronalazi snagu da se izdigne iz svih poteškoća. Ljepote međimurskog kraja sjajno su se stopile s redateljevom vizijom pa su rijeka Mura, imanje Terbotz, Mađerkin breg i Dom kulture Štrigova ponudile bajkovitu kulisu Vanessine glazbene priče koja je tek počela.