Album Due Lipe Radical Optimism (Warner Music/Dancing Bear) i dalje je najprodavaniji strani naslov u Hrvatskoj, ostvarivši svoj osmi broj jedan

Ovim rezultatom izdanje Radical Optimism je postao prvi album od Glupost je neuništiva (KUD Idijoti, Helidon/Dancing Bear, 2023./2024.) s osam ili više tjedana na vrhu inozemne Top-liste prodaje. Istodobno, Dua Lipa je postala prva izvođačica od Adele (30, Columbia/Menart, 2021./2022.) koja je boravila na vodećem mjestu liste najprodavanijih stranih naslova minimalno osam tjedana.

Osim toga, kada gledamo rezultate i domaće i strane liste najprodavanijih, ploča Radical Optimism je postala jedini nosač zvuka s osam tjedana na prvoj poziciji ostvarenih tijekom ove godine.

Izdanje Brat (Charli XCX, Atlantic/Dancing Bear) debitiralo je na broju dva, dok je prošlotjedno treće mjesto zadržao album The Tortured Poets Department (Taylor Swift, Republic/Universal Music Hrvatska). Box set Davida Bowieja Rock’n’Roll Star! (Parlophone/Dancing Bear), koji objedinjuje dosad neobjavljeni materijal iz doba kreiranja aliasa Ziggyja Stardusta, ušao je na četvrtu poziciju, a Top 5 zatvara EP Na (Nayeon, JYP Entertainment).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 17. do 23. lipnja 2024., a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.

Novosti  stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na: Top lista prodaje_strana