Crvena jabuka na vrhu Top-liste prodaje

Devetnaesti studijski album grupe Crvena jabuka Mirišu jabuke (Croatia Records) novi je predvodnik Top-liste prodaje domaćih naslova.

Ploča Album (Nula, PDV Records) boravi na broju dva, dok preostala tri mjesta među pet najprodavanijih drže kompilacije – Splitski festival 2024. (Različiti izvođači, Croatia Records, broj 3), 25 Greatest Hits (Oliver Dragojević, Croatia Records, broj 4) i CMC Festival Vodice 2024. (Različiti izvođači, Croatia Records, broj 5).

Album Mirišu jabuke postao je 14. naslov koji je došao na vrh Top-liste prodaje domaćih izdanja u 2024. godini. Osim toga, ovo je prvi album grupe Crvena jabuka poslije tri i pol godine na broju jedan liste najprodavanijih (Tvrđava, Croatia Records, pet tjedana), ali i prvi naslov poslije četiri tjedna koji je došao na prvu poziciju u drugom tjednu boravka (Hali Gali Halid – Vo-zdra, Dancing Bear).

Istodobno, Mirišu jabuke je sedmo izdanje ove godine koje je postalo najprodavanije u Hrvatskoj, a da ne pripada katalogu. Osim nove ploče sastava Crvena jabuka, ranije su isto ostvarili Poleti ptico (Marko Kutlić, Croatia Records, jedan tjedan), Monologue (Mia Dimšić, Croatia Records, jedan tjedan), Za šaku ljubavi (Mladen Grdović, Croatia Records, četiri tjedna), San (Elena Brnić, Menart, jedan tjedan), Minimalizam (Boris Štok, Aquarius Records, jedan tjedan) i CMC Festival Vodice 2024. (dva tjedna).

Ovoga tjedna lista bilježi 16 promjena, od čega su četiri noviteta. Od četiri izdanja koja su ušla na ovotjednu listu, dva su ostvarila ulaz u Top 3.

Najviši novi ulaz ostvarila je ploča Album grupe Nula (broj 2), što je najviši plasman za jedan album punk žanra kao najviši novitet u ovoj godini. Istodobno, ovo je prvi boravak sastava Nula na Top-listi prodaje.

Radi se o prvom nosaču zvuka šibenskog benda poslije tri desetljeća, a snimanje i objava izdanja postpomognuto je crowfunding kampanjom.

“Samom snimanju prethodilo je (opet) puno neočekivanih, i situacija za knjigu napisat, ali ishod je utoliko bio slađi, jer kao rezultat sada možda prvog puta u životu imamo snimku na kojoj se sve čuje kako treba”, poručili su članovi grupe Nula povodom izlaska albuma.

Kompilacija Splitski festival 2024. ušla je na treću poziciju ovotjednih rezultata prodaje. Time je niz ulaza kolekcijskih izdanja Splitskog festivala produžen na četvrtu uzastopnu godinu, a rezultat ovogodišnje kompilacije je najbolji za kolekciju pjesama Splitskog festivala poslije tri godine (Splitski festival 2021., Croatia Records, broj 2, izvještaj od 21. srpnja).

Finale 64. Splitskog festivala održat će se u nedjelju 7. srpnja, kada će publika na Prokurativama i stručni žiri izabrati najbolje pjesme. Ove godine sudjeluju 23 izvođača, a večer prije finala održat će se koncert posvećen skladatelju Teu Trumbiću.

Sergej Ćetković ušao je u društvo najprodavanijih s izdanjem Kofer (Croatia Records) i to na 23. mjestu. Riječ je o njegovom prvom boravku među najemitiranijima nakon nešto više od tri godine, kada je na Top-listi prodaje bio koncertni zapis Arena Zagreb Live (Croatia Records).

Album Kofer je prvi album Sergeja Ćetkovića od ploče Moj svijet (Croatia Records/City Records), koji je ovime ostvario svoj četvrti boravak na Top-listi prodaje u zadnjih deset godina.

“‘Kofer’ je pun života, prekrasnih priča koje imaju jasne i jake poruke i nadam se da će svaka naći svoju adresu i da će ovaj ‘Kofer’ stići do svih onih koji su željni promjena, putovanja, dobre muzike i lijepih priča”, izjavio je Sergej Ćetković, “album se radio od 2018. godine kada sam obilježio 20 godina karijere, ali se dogodila korona i ‘Kofer’ koji se počeo pakirati je ostalo napola spremljen, zatvorio sam ga i čekao vrijeme za ovo putovanje.”

Kompilacija sastava Srebrna krila 25 Greatest Hits (Croatia Records) ostvarila je ulaz na broj 38 ovotjednih rezultata prodaje. U pitanju je deseto kompilacijsko izdanje iz edicije 25 Greatest Hits, zajedničkom projektu diskografske kuće Croatia Records i radijskog voditelja Zlatka Turkalja Turkija u sklopu kojega se objavljuju kompilacije singlova poznatih izvođača na vinilu.

Od početka izlaska ovih kolekcijskih LP-a prošloga ljeta, sve ploče našle su se na Top-listi prodaje, a dosad su objavljene kompilacije Mate Miše Kovača (broj 25), Tereze Kesovije, Arsena Dedića (broj 21), grupe Novi fosili, Zdravka Čolića, Meri Cetinić, Gabi Novak (broj 39), Tomislava Ivčića (broj 7) i Olivera Dragojevića.

Novosti na domaćoj  listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na :

Top-lista prodaje_domaća_