Snimka Svaki dan dobar dan drugi tjedan zaredom predvodi listu HR Top 40.

Pjesma Rim tim tagi dim (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska) je zadržala drugu poziciju, dok je na broju tri balada #onokad (Nina Badrić, Aquarius Records). Singl Kad padne mrak (Parni valjak, Croatia Records, broj 4) se nalazi na četvrtom mjestu, a krug pet najemitiranijih zaključuje navijačka himna Najbolja kad je najteže (Tiho Orlić & Opća Opasnost, Croatia Records).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 17. do 23. lipnja 2024. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Svaki dan dobar dan i dalje na vrhu liste
Ovim rezultatom, pjesma Svaki dan dobar dan je postala peti ovogodišnji naslov s dva ili više tjedana na vrhu HR Top 40. Istodobno, ovo je prvi singl Igora Delača koji je boravio na vodećoj poziciji minimalno dva tjedna poslije 13 mjeseci, kada je najemitiranija domaća snimka u hrvatskom radijskom eteru bila Laganini (feat. Anonimo, Croatia Records, pet tjedana – od 5. lipnja do 3. srpnja 2023.).

Počevši od 2018., kada je prvi puta došao na prvo mjesto HR Top 40, singl Svaki dan dobar dan je osma pjesma Igora Delača s dva ili više tjedana na broju jedan. Najviše tjedana (njih 5) proveo je sa snimkama U krvi si (Croatia Records, 2019.) i Laganini.

Najviši novi ulaz ima Nina Badrić
Ovoga tjedna lista bilježi pet promjena, od čega su četiri noviteta. Sve snimke koje su ovoga tjedna ušle na listu, ušle su među prvih 20 mjesta.

Najviši novi ulaz ostvarila je Nina Badrić s baladom #onokad (broj 3). Ovo je prvi ulaz na listu za Ninu Badrić poslije gotovo godinu dana i njezinog dueta s Petrom Grašom Nemoj (Tonika/Aquarius Records), koji je bio ukupno 49 tjedana u društvu najemitiranijih, od čega 13 na vrhu HR Top 40.

U zadnjih pet godina, počevši od 2019. godine, Nina Badrić je pet puta ostvarila direktni novi ulaz u Top 5 – Volim te volim (Aquarius Records, broj 1, izvještaj od 8. srpnja 2019.), Da biram (Aquarius Records, broj 3, izvještaj od 23. ožujka 2020.), Ja još uvijek imam istu želju (Aquarius Records, broj 1, izvještaj od 14. srpnja 2021.) i Nemoj. Istodobno, ovo je prvi puta nakon više od četiri godine da je Nina Badrić trećim mjestom ostvarila ulaz na listu. U izvještaju od 23. ožujka 2020., ulaz kao najviši novitet ostvario je njezin singl Da biram.

 


Dalmatino je ostvario ulaz među 40 poslije godinu dana
Poslije godinu dana, među 40 je svoje mjesto pronašao duo Dalmatino. U pitanju je snimka Di si željo dosad bila (Dancing Bear), koja je ušla na šestu poziciju ovotjednih rezultata mjerenja emitiranja. Ovime je Dalmatino ostvario svoj prvi ulaz na HR Top 40 prvi puta od balade Fala Bogu sritna zvizdo (Dancing Bear, izvještaj od 26. lipnja 2023.). Istodobno, ovo je najbolji rezultat sastava Dalmatino kao noviteta na listi od uspostavljanja liste.

Pjesma Di si željo dosad bila je deveti naslov dua Dalmatino na HR Top 40 od 2015. do danas.

“Pjesma ‘Di si željo dosad bila’ nosi posebnu emociju i priču koja će, vjerujem, dirnuti mnoge. Drago mi je što smo uspjeli spojiti tradicionalni dalmatinski zvuk s modernim elementima te stvoriti nešto novo i posebno”, riječi su Ive Jagnjića, pjevača grupe Dalmatino.


Forza ostvaruje dobre rezultate i na radijima i na streamingu
Povratak u društvo najemitiranijih ostvario je i Grše sa snimkom Forza (yem, broj 14). Time je ostvario svoj četvrti ulaz na listu u 13 i pol mjeseci, od čega drugi u pet mjeseci (Fantazija feat. Miach, yem).

Osim na radijskim postajama, singl Forza je dobro prihvatila i publika koja glazbu sluša putem digitalnih glazbenih servisa. Prema zadnjem izvještaju, izdanje Forza drži vrh liste Croatia Songs magazina Billboard, a među deset najstreamanijih snimaka u Hrvatskoj, njih pet izvodi Grše. Uz pjesmu Forza, u Top 10 liste Croatia Songs nalaze se i pjesma Fantazija, Mangio pasta (x Peki, Fallo da Solo), Tokyo Drift (x Mimi Mercedez, yem) i Mamma Mia (yem).


Na listu su ušli Tomislav Bralić i klapa Intrade
Tomislav Bralić i klapa Intrade ušli su među 40 sa singlom Da mi je sad (Scardona, broj 18). Ovo je njihov prvi boraka u društvu najemitiranijih nakon gotovo pet mjeseci, kada je na HR Top 40 ušla snimka Miruj, srce (Scardona).

Ovo je treći ulaz za Tomislava Bralića i klapu Intrade u niti godinu dana. Osim s pjesmama Da mi je sad i Miruj, srce, Tomislav Bralić i klapa Intrade našli su se među najemitiranijima sa singlom Našu pismu pivaju (Scardona), predstavljenim na prošlogodišnjem izdanju festivala Melodije Jadrana.

“Našu pjesmu ‘Da mi je sad’ koju nam je napisao naš Vinko Barčot prepoznali su radijski urednici i slušatelji, to mi je neizmjerno drago, hvala svima! Vjerovao sam da će se pjesma svidjeti publici, tako je sa svim našim pismama koje je napisao Vinko Barčot. Na aranžmanu je radio Leo Škaro, a miks i mastering Igor Ivanović. Hvala i njima. Jedva ju čekamo pjevati uživo na koncertima s publikom”, poručili su Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Suradnja Marka Škugora i Danijele Martinović Ono nešto (Zvuci Mediterana, broj 31) nalazi se u 36. tjednu mjerenja emitiranja, čime je treći uzastopni puta najizdržljivija snimka liste HR Top 40. Najveći skok u odnosu na prošlotjednu listu ostvario je singl grupe Crvena jabuka Mirišu jabuke (Croatia Records, 10 mjesta – s broja 32 na broj 22).

Prema podacima slušanosti po regijama, singl Rim tim tagi dim (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska) predvodi pet regija – Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Primorje, Slavonija i Zagorje. Najemitiranija snimka u regiji Središnja Hrvatska je Svaki dan dobar dan (Igor Delač, Croatia Records).

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.