Bivši vokal kultne makedonske grupe Mizar, Goran Tanevski predstavlja singl “Wish a man”!

Goran Tanevski, svoju glazbenu karijeru započinje u siječnju 1985. godine u grupi Mizar. Prvi album “MIZAR” izlazi u jesen 1988. godine, a iste godine Goran Tanevski proglašen je najboljim frontmenom i vokalom na prostoru bivše Jugoslavije. Također, album “MIZAR” proglašen je najboljim albumom te godine. Svoj nadolazeći album „ASCEND“ koji će, pod okriljem Menarta, biti objavljen krajem studenog ovog godine, Tanevski najavljuje prvim singlom „Wish a man“!
„U čovjekovoj prirodi je da u životu traži srodnu dušu. Na tom putu, većina se udara u tisućljetni zid alijenacije. Instinkt kaže da i dalje tražiš. Inspirirano Diogenesovim buretom i svijećom, u stvari mi sebe tražimo u ovom svijetu. Čovjek, ma kakav bio, on je u nama.“ – rekao je Tanevski.

ASCEND je prvi album unutar trilogije “Sreken sum duri i bez sebe”, podijeljene u tri životne etape autora. ASCEND predstavlja mladost u kojoj se mašta sudara s realnošću, nadajući se da razmišljanja, etika i principi nisu promjenjivi. Isključene su iluzije o “brzom životu” ili nemoralizmu, vjerujući da u ljudima duboko u sebi još uvijek postoje emocije i želja za sagledavanjem stvarnosti. ASCEND je poruka da uvijek vjerujemo u sebe i ne dopustimo da nam duh bude zagađen ili ostari.


Pjesmu slušajte na streaming servisima: https://bfan.link/wish-a-man