Coldplay preuzeo je vrh strane Top-liste prodaje

Album Moon Music (Coldplay, Parlophone/Dancing Bear) preuzeo je vrh strane Top-liste prodaje. Tim rezultatom postao je 23. predvodnik rezultata prodaje licencnih izdanja u Hrvatskoj tijekom ove godine. Istodobno, Coldplay se našao na vodećem mjestu liste najprodavanijih inozemnih naslova prvi puta od 22. prosinca 2021., kada je na prvoj poziciji boravila ploča Music for the Spheres (Parlophone/Dancing Bear).

Riječ je o desetom albumu grupe Coldplay i prvom poslije gotovo tri godine. Osim u Hrvatskoj, Moon Music je došao na vrh liste najprodavanijih izdanja u Ujedinjenom Kraljevstvu (Official Charts, njihov deseti broj jedan) i Sjedinjenim Američkim Državama (Billboard 200, njihov peti broj jedan), što je prvi puta od 2016. da je jedan britanski sastav držao vodeće mjesto na obje liste istodobno.

Ploča Luck and Strange (David Gilmour, Sony Music/Menart) je zadržala drugu poziciju, dok je na broju tri prošlotjedni predvodnik Wild God (Nick Cave & The Bad Seeds, PIAS/Dancing Bear). Među pet najprodavanijih našla su se i izdanja K-pop žanra – ATE (Stray Kids, JYP Entertainment/Republic/Universal Music Hrvatska, broj 4) i Border: Carnival (Enhypen, Belift Lab, broj 5).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 30. rujna do 6. listopada 2024., a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.

Novosti na stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na : Top lista prodaje_strana_