HR Top 40: Mia Dimšić i Vlatko Stefanovski imaju najviši novi ulaz

Pjesma Godine prolaze (Igor Delač, Croatia Records) drugi uzastopni tjedan predvodi listu HR Top 40.
Singl Kako smo glupi (Vatra, Dallas Records) ostao je na drugom mjestu, dok se u Top 3 vratila balada Vrime je (Oliver Dragojević, Aquarius Records). Izdanje Biggie Boom Boom (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska/Polydor) boravi na četvrtoj poziciji, a na broju pet je debitirao duet Društvena pravila (Mia Dimšić feat. Vlatko Stefanovski, Croatia Records).
HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 30. rujna do 6. listopada 2024. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Godine prolaze je i dalje broj jedan

Ovotjednim rezultatom, Godine prolaze je postao deveti naslov s dva ili više tjedana na vrhu HR Top 40 u ovoj godini.

Ranije su isto ostvarili i Sad kad znaš (Parni valjak feat. Igor Drvenkar, Croatia Records, dva tjedna), Slatke suze gorka ljubav (Vatra, Dallas Records, 7), Rim tim tagi dim (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska/Polydor, 11), Ne mogu ti reći (Oliver Dragojević, Aquarius Records, 3), Svaki dan dobar dan (Igor Delač, Croatia Records, 3), and I (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska/Polydor, 4), Vrime je (5) i Biggie Boom Boom (3).

Istodobno, Godine prolaze je drugo izdanje Igora Delača s dva ili više tjedana na broju jedan ove godine.

Mia Dimšić i Vlatko Stefanovski imaju najviši novi ulaz

Ovoga tjedna lista bilježi devet promjena, od čega je šest noviteta.

Najviši novi ulaz ostvarili su Mia Dimšić i Vlatko Stefanovski sa suradnjom Društvena pravila (broj 5). I dok je ovo prva pjesma Mie Dimšić kao novitet na HR Top 40 poslije tri mjeseca (U tvojim rukama, Croatia Records) i njezin prvi ulaz kao najviši novi ulaz poslije gotovo dvije godine (Sunce moje, Croatia Records), Vlatko Stefanovski je ostvario svoj prvi boravak na listi, postavši prvi debitant od sastava Gazde (Nema lijeka koji ljubav liječi, GazdeArt/Hit Records, 9. rujna).

Društvena pravila je ujedno i naziv novog albuma Mije Dimšić, koji već dva tjedna boravi na Top-listi prodaje.

“‘Društvena pravila’ je pjesma na koju sam trenutno najponosnija, ali i najveći odmak od dosadašnjeg zvuka, a to je uvijek pomalo zastrašujuće. Zato posebno od srca hvala svim radijskim urednicima i slušateljima koji su ju prigrlili i uvrstili na playliste, to mi puno znači”, poručila je Mia Dimšić.

Nakon gotovo šest mjeseci, upis na listu je ostvario Ivan Zak. U pitanju je singl Ako te ne izdaju (Croatia Records, broj 12), predstavljena na nedavno održanom festivalu CMC 200 Slavonija Festu. Time se CMC S200 Slavonija fest priključio nizu festivala čije pjesme su završile na HR Top 40, nakon Dore, Zagrebačkog festivala, CMC Festival, Melodije Jadrana, Večeri dalmatinske šansone i Zlatne žice Slavonije.

“Ulazak na službenu top listu uvijek je poseban trenutak i potvrda da pjesma pronalazi put do srca publike. Veliko hvala svima koji su tome doprinijeli. Posebno svim glazbenim urednicima i radio postajama koje su prepoznale pjesmu i pružile joj podršku kroz emitiranje, kao i njihovim vjernim slušateljima koji mi svakodnevno šalju poruke podrške”, riječi su Ivana Zaka, “vaša energija, ljubav prema glazbi i povezanost koju osjećamo preko pjesama za mene su najveća nagrada i motivacija za daljnje stvaranje. Neizmjerno se radujem svakom novom susretu s publikom na mojim brojnim koncertima, kao i novim pjesmama, koje će nadam se i dalje dirati srca brojnih slušatelja.”

Povratak nakon godinu dana ostvarila je i klapa Šufit. Riječ je o pjesmi Kako si lijepa, ljubavi (Scardona), koja je ostvarila ulaz na 21. poziciju ovotjedne liste.

Posebnost novog izdanja klape Šufit jest i saksofon, čiju dionicu u ovoj pjesmi izvodi Lana Škrgatić (Lana.S).

“Ako je netko i sumnjao da Dalmatinci mogu biti nježni, nakon ove pjesme će definitivno promijeniti mišljenje. Saksofon i klapa su se toliko dobro spojili da je i nas iznenadilo. Sjajno je biti u društvu 40 najboljih”, izjavio je Teo Bikić, tenor klape Šufit.

Sastav Tragovi vratio se na HR Top 40 poslije dvije godine i mjesec dana. Novi singl Bez tebe (Hit Records) je ušao na 24. mjesto ovotjednih rezultata mjerenja emitiranja, što je najbolji novi ulaz grupe Tragovi poslije sedam i pol godina, kada je njihov duet s Denisom Dumančićem Sve na ljubav miriše ušao na broj 18 (1. svibnja 2017.).

“Presretni smo i zadovoljni što je pjesma ‘Bez tebe’ već u prvom tjednu ostavila trag. Hvala svim slušateljima i glazbenim urednicima! Također, hvala Hit Recordsu na velikoj podršci i početku jedne lijepe priče. Neka ova balada još dugo plovi radijskim eterom”, poručili su dečki iz benda Tragovi.

Nakon 11 mjeseci na HR Top 40 je ušla Gina. Balada Tvoje ime (Aquarius Records) našla se na 32. mjestu, čime je ostvarila svoj osmi ulaz na listu najemitiranijih.

Istodobno, Tvoje ime je prva Ginina pjesma objavljena nakon izlaska albuma U mojim tajnim notama (Aquarius Records) u travnju 2023. godine.

“Ovo je pjesma za sve koji su voljeli pa izgubili, koji čuvaju svoje ljude kao dio sebe, koji se osjećaju kao da plutaju morem tuge, zahvalnosti, žaljenja i ljubavi i znaju da bez obzira na valove, nemaju izbora nego ploviti dalje”, riječi su Gine.

Crvena jabuka je ušla na 36. poziciju ovotjednog HR Top 40 s izdanjem Kad joj neko ime spomene (Croatia Records). U pitanju je treći singl s albuma Mirišu jabuke (Croatia Records), objavljenog u lipnju ove godine.

Ulazom pjesme Kad joj neko ime spomene, Crvena jabuka je ostvarila svoj treći upis među 40 u 2024. godini, nakon što su ranije u društvu najemitiranijih boravili Mirišu jabuke i Dao sam ti dušu.

Povratkom među 40, najizdržljiviji singl je ponovno postao Ono nešto (Marko Škugor & Danijela Martinović, Zvuci Mediterana, broj 31), koji broj 51. tjedan mjerenja emitiranja. Najveći skok ostvarili su Natali Dizdar i z++ s duetom Pored mene (Aquarius Records) s pomakom od 22 mjesta (s broja 39 na broj 17). Ovim rezultatom je Pored mene postalo prvo izdanje sa skokom od 20 i više mjesta nakon gotovo tri mjeseca (Martin – Maštarija, Universal Music Hrvatska, 21 mjesto, 22. srpnja). Istodobno, Natali Dizdar je 11. izvođačica koja je u istoj godini dvaput imala najveći pomak (Dobro je sve, Aquarius Records, 29. srpnja).

Prema podacima slušanosti po regijama, singl Kako smo glupi (Vatra, Dallas Records) predvodi pet regija – Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Primorje, Slavonija i Središnja Hrvatska. U regiji Zagorje najviše se emitirao singl Biggie Boom Boom (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska/Polydor).

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.