Situacija debitirala na Top-listi prodaje

LP Ravno do dna (Azra, Croatia Records) ostao je na broju jedan Top-liste prodaje peti puta ove godine.
Album Društvena pravila (Mia Dimšić, Croatia Records) popeo se na drugu poziciju, a ploča Mirišu jabuke (Crvena jabuka, Croatia Records) na treće mjesto. Izdanje Bitanga i princeza (mix 2024.) (Bijelo dugme, Croatia Records) se nalazi na broju četiri, a krug pet najprodavanijih naslova zaključuje Tajna mojih pobjeda (Damir Kedžo, Croatia Records).

Ovim rezultatom, Ravno do dna je postao jedan od tri izdanja s pet ili više tjedana na vrhu domaće liste najprodavanijih. Jedini albumi koji su imaju više tjedana na broju jedan su Indexi (Indexi, Croatia Records) i Bitanga i princeza (mix 2024.), svaki s po sedam tjedana.

Kada uzmemo u obzir i četiri tjedna ostvarena od 14. rujna do 5. listopada 2022. godine, Ravno do dna dolazi do brojke od devet tjedana na vodećoj poziciji rezultata prodaje, čime je nadmašio svakog predvodnika počevši od siječnja 2020. godine.
Ovoga tjedna lista bilježi deset promjena, od čega je jedan novitet.

Jedini novi ulaz ovoga tjedna ostvario je sastav Situacija s albumom Padaju maske (Croatia Records) na broju 20.

Time je Situacija prvi puta ušla na Top-listu prodaje, postavši prvi debitant među najprodavanijima nakon dva tjedna (Bombaj štampa i Turisti). Isto tako, Situacija je prvi rock izvođač kao novi ulaz među 40 od 25. rujna (Električni orgazam, Bombaj štampa i Turisti).

U pitanju je debitantsko izdanje benda Situacija, na kojemu se nalazi 13 dosad neobjavljenih pjesama. Rock žanrom s albuma dominiraju gitaristički riffovi inspiriranima velikim rock bendovima iz osamdesetih i devedesetih te novim valom.

Novosti na domaćoj  listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na :

Top-lista prodaje_domaća