Koala Voice i Mermaid Man u Močvari

Koala Voice po prvi put u Močvari i to u sklopu promocije svog petog albuma, dok će publiku zagrijati novi njemački bend Mermaid Man!
KOALA VOICE (Slovenija)
‘Mislim da smo stvorili ugodnu, poletnu, kratku i slatku ploču koju želim da naši slušatelji dožive kao neku vrstu razglednice Koala Voicea sa nepoznatog mjesta.’ Tim je riječima Manca Trampuš, liderica benda Koala Voice objasnila priču oko novog albuma “Auf Wiedersehen” kojeg ova slovenska grupa dolazi predstaviti u Zagreb.

Koala Voice već duže vremena kotiraju kao jedan od najboljih bendova sa slovenske alternativne scene, a njihov stil najlakše bi se dalo opisati kao indie-pop iako se često uz ovaj bend veže kovanica disco-punk. Bilo kako bilo, riječ je o bendu koji svojom kvalitetom ruši žanrovske barijere, a svoju je vrijednost dokazao svirajući kao predgrupa legendarnim Pixiesima te brojnim nastupima u klubovima, ali i poznatim festivalima proput Exita, InMusica, Pohoda Festivala, Liverpool Spound City, Tallinn Music Week i drugima.

Koala Voice čine: Manca Trampus (gitara, vokal), Miha Prašnikar (bubnjevi), Tilen Prašnikar (bas gitara) i Domen Don Holc (gitara).

“Gledao sam ih već desetak puta uživo, te mi je još nevjerojatnije da ove pjesme uživo zvuče jednako moćno, ako ne još i bolje. Jednostavno, kod njih mi se poklopilo sve što volim u glazbi, pa čak mi ne smetaju ni jezična skakanja u pjesmama (ovdje su slovenski, engleski i ‘naški’) jer sve klizi po jednoj savršenoj pop-rock melodiji, zaraznih ritmova i refrena. Idealno, nemam drugih riječi…” – Muzika.hr


MERMAID MAN (Njemačka)
Mermaid Man projekt je kojeg je pokrenuo Robin Heller, a u suludom opisu kažu kako je to projekt koji spaja psihodelični garažni rock, funk, soul i wave u glazbeni entitet kako bi stvorio nejasan identitet. Suludim se može opisati i naslovnica singla na kojoj Heller u odijelu sirene sjedi u pustinji, ali čim se čuje najavna pjesma njihovog prvog albuma, “Let’s Dance To The End Of The World”, prestaje svaka pomisao o nekoj ‘suludosti’.

Mermaid Man uistinu spajaju sve te stilove koje su opisali, a to rade opasno dobro. Njihov groove je ubitačan, teško je odoljeti da se ne zapleše uz njega, a sve malo podsjeća na sve one bendove s početka ovog tisućljeća koji su nas uz žestoke rifove željeli i rasplesati. Mermaid Man nisu The Killers, Arctic Monkeys, The Hives, Bloc Party ili TV On The Radio, ali definitivno znaju što rade. Zaplešimo s njima do kraja svijeta!


▬▬▬
Koncert je podržan od strane Liveurope mreže. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije.

Četvrtak 26.9.2024.
vrata 20:30
početak 21:00
Upad u pretprodaji: 9 €
Upad na dan događanja: 12 €