“Bitanga i princeza (mix 2024.)” najprodavanije izdanje u Hrvatskoj šesti puta

 

Ploča Bitanga i princeza (mix 2024.) (Bijelo dugme, Croatia Records) zadržala je vrh Top-liste prodaje, ostvarivši svoj šesti broj jedan ove godine.
Koncertni album Ravno do dna (Azra, Croatia Records) ostao je na drugom mjestu. Među pet najprodavanijih nalaze se dva izdanja iz edicije 25 Greatest Hits (Croatia Records) – ona Nede Ukraden (broj 3) i Olivera Dragojevića (broj 5). U krugu pet najprodavanijih naslova još se našao i Okus ljubavi (Vigor, Croatia Records/Campus) na broju četiri.

Ovotjednim rezultatom, Bitanga i princeza (mix 2024.) je postao jedan od dva LP-a sa šest ili više tjedana na vrhu liste najprodavanijih ove godine. Osim ploče grupe Bijelo dugme, isto je ostvarilo izdanje Indexi (Indexi, Croatia Records), koje je u prvoj polovici 2024. godine bilo sedam tjedana na vodećem mjestu.

Prošle godine u ovo vrijeme smo imali dva albuma koja su do sredine rujna bila najprodavanija pet ili više tjedana. Tada su u pitanju bili kompilacija The Best of – 40 godina (1982. – 2022.) (Fit, Croatia Records), koja je držala prvu poziciju sedam tjedana (od 21. lipnja do 19. srpnja te 2. i 9. kolovoza 2023.), i remaster ploče Bolero (Haustor, Croatia Records), koji je boravio na broju jedan šest tjedana (od 16. kolovoza do 13. rujna i 11. listopada).

Ovoga tjedna lista bilježi 15 promjena, od čega je pet noviteta.
Od pet novih albuma među najprodavanijima, tri pripadaju ediciji 25 Greatest Hits.
Riječ je o kompilacijama koje pripadaju grupi Crvena jabuka (broj 7, ujedno i najviši novi ulaz), Jasni Zlokić (broj 24) i Borisu Novkoviću (broj 35).

Ovim rezultatom, postali su 12., 13. i 14. kompilacijsko izdanje iz edicije 25 Greatest Hits, zajedničkom projektu diskografske kuće Croatia Records i radijskog voditelja Zlatka Turkalja Turkija u sklopu kojega se objavljuju kompilacije singlova poznatih izvođača na vinilu.

Od početka izlaska ovih kolekcijskih LP-a prošloga ljeta, sve ploče našle su se na Top-listi prodaje, a dosad su objavljene kompilacije Mate Miše Kovača, Tereze Kesovije, Arsena Dedića (broj 39), grupe Novi fosili, Zdravka Čolića, Meri Cetinić, Gabi Novak, Tomislava Ivčića, Olivera Dragojevića i Nede Ukraden.

Istodobno, Crvena jabuka je ostvarila drugi ulaz među najprodavanije ove godine i prvi poslije gotovo tri mjeseca (Mirišu jabuke, Croatia Records, ovotjedni broj 18). S druge strane Jasna Zlokić je ostvarila svoj prvi ulaz poslije sedam godina, a Boris Novković nakon gotovo tri godine (Gori ulica, Croatia Records).

Preostala dva albuma koja su debitirala na listi su Sretnih dana dat će Bog (Stefany, Croatia Records, broj 20) i Stup života (Boris Oštrić i Ribari, Scardona, broj 40). Ovim rezultatima su oba izvođača ostvarila svoj prvi ulaz među najprodavanije.

“Ovaj album zauvijek će mi biti poseban. Moj prvi album. Album koji je nastajao dugo i koji ima posebnu težinu, donosi jedan dugi proces glazbenog traženja, stvaranja, osobnog rasta, razvoja i naposljetku – pronalaženja. ‘Sretnih dana dat’ će Bog’ naziv je albuma i pjesma je koja je obilježila moju dosadašnju karijeru, doživjela najveći uspjeh i dovela me u finale na mom prvom nastupu na Dori 2024. i otvorila vrata za sve lijepe stvari koje mi se danas događaju. Hvala svim autorima i suradnicima bez kojih ne bi bilo moje glazbe ni ovog albuma”, riječi su Stefany prilikom predstavljanja albuma.

I dok Sretnih dana dat’ će Bog novi album s pjesmama objavljenima u razdoblju od 2018. do 2024., izdanje Stup života je originalno objavljeno 2014. godine. Time je postao prvi naslov koji pripada katalogu koji je kao novi ulaz ušao na listu u zadnja dva mjeseca (Nula – Pobjedimo laž, PDV Records).

Novosti na domaćoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na :

Top-lista prodaje_domaća_