“Ravno do dna” se vratio na broj jedan Top-liste prodaje

LP Ravno do dna (Azra, Croatia Records) našao se na vrhu Top-liste prodaje poslije četiri tjedna.
Ploča Kako bubanj kaže (Električni orgazam, Croatia Records) se popela na drugu poziciju, dok na broju tri nalazimo album Bitanga i princeza (mix 2024.) (Bijelo dugme, Croatia Records). Kompilacija uspješnica grupe Crvena jabuka 25 Greatest Hits (Croatia Records) boravi na četvrtom mjestu, a krug pet najprodavanijih zaključuje LP Bombaj Štampa (Bombaj Štampa, BMK).

Ovim rezultatom, Ravno do dna je postao četvrti naslov s četiri ili više tjedana na vodećoj poziciji Top-liste prodaje u 2024. godini. Kada uračunamo i četiri tjedna u 2022. godini, zapis koncerta grupe Azra iz kluba Kulušić je ostvario svoj osmi broj jedan, čime je postao prvi album poslije četiri godine s minimalno osam tjedana na prvom mjestu. Zadnje izdanje koje je predvodilo listu najprodavanijih barem osam tjedana bilo je Sretan put (Mia Dimšić, Croatia Records, 11 tjedana, 2019./2020.).

Istodobno, od četiri albuma koji su u 2024. minimalno četiri tjedna proveli kao najprodavaniji u Hrvatskoj, tri su došla na vrh nakon objave reizdanja i tiskanje nove naklade. Osim ploče Ravno do dna, isto su ostvarili Indexi (Indexi, Croatia Records, 7 tjedana) i Bitanga i princeza (mix 2024.) (7).

Ovoga tjedna lista bilježi devet noviteta, što je najmanje od 7. kolovoza, od čega je jedan novitet (najmanje od 28. kolovoza).

Jedini novi ulaz ostvarilo je novo izdanje Mije Dimšić Društvena pravila (Croatia Records) i to na broju 10. Time je Mia Dimšić ostvarila svoj četiri ulaz na Top-listu prodaje u zadnjih pet godina te prvi nakon 11 mjeseci (Monologue, Croatia Record).

Riječ je o petom albumu osječke kantautorice, ali prvom na hrvatskom jeziku poslije pet godina (Sretan put). Na njemu se nalazi 13 pjesama, od čega je njih devet ranije objavljeno kao singl i kao takvi su ušli na listu najemitiranijih HR Top 40.

Novosti na domaćoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na :

Top-lista prodaje_domaća