Krški reggae blues bend “Bilievo maslo” predstavlja singl i spot “Prljuge”

Bilievo maslo – prvi je “krški reggae blues” bend u svojoj glazbenoj obitelji, unikatan glazbeni izričaj koji obiluje energijom, plesnim ritmovima i intrigantnim tekstovima i koji vas neće ostaviti ravnodušnim.
Bilievo maslo je petorka sastavljena od vrhunskih glazbenika, uglavnom s juga (Primošten, Šibenik, Zagreb), s pretežno zagrebačkim adresama. Postoje dvije godine dok je sama ideja puno starija, a neki se članovi benda poznaju iz ranog djetinjstva. Njihov autorski materijal satiričnih tekstova, s omjerom tuge i smijeha, mogao bi se svrstati pod “miš maš” glazbenih stilova, prvenstveno u reagge blues izričaju.
Upravo iz tog razloga se “rodio” novi glazbeni žanr – Krški reggae blues. Bilievo maslo su Vedran Perkov (usna harmonika, vokal), Sven Matijević (bas gitara), Ivan Perković (bubanj), Jure Celić (violina) i Dario Miškić (gitara).


Prvi singl kojim se Bilievo maslo predstavlja javnosti je blues pjesma “Prljuge”, koja govori o bratskoj ljubavi (satiričnog značenja) uslijed podjele zemlje i zamršenih ostavinskih rasprava. Za one koji ne znaju, prljuga u jednini znači zemlja, tip tla koje se sastoji od ilovače i pijeska; prljuša, a u Dalmaciji neki kažu tanki sloj zemlje a ispod je kamen… Ili ti ga – parcela!
“Prljuge” su snimljene kod Filipa Sertića (studio depth..Medika Zagreb), a za glazbu, tekst i aranžman je zaslužan Vedran Perkov, koji je autor i producent duhovitog i zabavnog spota snimanog u dalmatinskom kršu.
Singlom i spotom “Prljuge” Bilievo maslo najavljuje debitantski album originalnog naziva “Vrućina na terasi hotela Tamaris”, na kojem se nalazi deset autorski pjesama, a bit će objavljen krajem tekuće godine. Očekujte neočekivano i uživajte u krškom reggae bluesu!

Streaming servisi