“Moja prva pjesma”: mladi autori u novom serijalu HDS ZAMP-a na CMC TV

“Moja prva pjesma”, novi glazbeni serijal u koprodukciji HDS ZAMP-a, kreće od ponedjeljka 14. listopada 2024. točno u podne. Serija 10-minutnih portreta pruža jedinstvenu platformu mladim autorima za predstavljanje svog kreativnog stvaralaštva!
Svakog će tjedna mladi autor/ica gledatelje provesti kroz proces nastanka svoje prve važne pjesme, od početne inspiracije do konačne studijske snimke ili videospota za nju. Fokusiran na autore novije generacije, serijal će nam dati uvid u motive i način rada novih glazbenih talenata kroz paletu žanrova. Prateći osobne priče mladih glazbenika, njihova iskustva i izazove s kojima se suočavaju, “Moja prva pjesma” nudi autentičan prikaz početka umjetničkog puta svakog od njih.
Novi serijal otvara epizoda o kantautorici Antoneli Đinđić, poznatoj pod umjetničkim imenom Nela. “Trebalo mi je dugo da se oslobodim i prihvatim činjenicu da sama znam i mogu napraviti svoju pjesmu. Melodrama ili još bolje “Nelodrama” govori o borbi s kojom se susrećem svakog dana, onoj između straha od neuspjeha i potpunog idealiziranja stvarnosti”, izjavila je kad je prije četiri godine u javnost plasirala prvi autorski singl “Melodrama”, nastao u suradnji s Vlahom Arbulićem i Mihovilom Šoštarićem Lockroomom. U međuvremenu je objavila i album “Melodrama”, opisan kao mješavina klasičnog pop zvuka i elektroničkog zvuka, na kojemu je surađivala s nizom uspješnih i poznatih tekstopisaca, skladatelja i producenata. Brojni singlovi s albuma zauzeli su visoka mjesta na radijskim top ljestvicama, a iza ove Zagrepčanke su i drugi konkretni uspjesi poput nastupa na Zagrebačkom festivalu te nominacije za glazbenu nagradu Porin u kategoriji Najbolji novi izvođač.

U premijernoj “Mojoj prvoj pjesmi” otkrit će kako danas gleda na nastanak pjesme koja joj je u autorskom smislu “zakotrljala” karijeru, koje je prepreke tijekom rada na njemu savladala i kakve je pouke izvukla za nastavak rada na glazbenom putu.
“Novi serijal doprinosi prepoznavanju novih autora i potiče razvoj domaće glazbene scene, ističući važnost autorskog prava i kreativne slobode. Njime nastavljamo odličnu suradnju s timom CMC TV-ovih profesionalaca na projektima koji posljednjih 10-ak godina televizijskoj, a odmah potom i internetskoj publici približavaju rad domaćih glazbenika. Vjerujemo da će se i ovaj svidjeti publici, ali i da će savjeti iz njega koristiti onima koji tek kreću u stvaranje i plasman svojih prvih pjesama i albuma”, poručuju iz HDS ZAMP-a.
Serijal pratite ponedjeljkom u 12 sati na CMC televiziji, uz niz repriznih emitiranja tijekom tjedna te na YouTube kanalu Hrvatskog društva skladatelja i njegove službe ZAMP.