Animals (2018 remix) na broju jedan inozemne Top-liste prodaje ovoga tjedna

Na broju jedan inozemne Top-liste prodaje ovoga tjedna debitirala je ploča Animals (2018 remix) (Pink Floyd Records/Warner/Dancing Bear) grupe Pink Floyd. Ovo je njihov drugi album koji je tijekom 2022. godine došla na vrh mjerenja najprodavanijih stranih izdanja u Hrvatskoj. Ranije ove godine, točnije u izvještaju s datumom 2. veljače, sastav Pink Floyd bio je na broju jedan s pločom The Dark Side of The Moon (Pink Floyd Records/Warner/Dancing Bear). Time je ovaj britanski bend drugi izvođač koji je tijekom 2022. godine bio na broju jedan s dva različita albuma,ponovivši rezultat grupe Red Hot Chili Peppers.

Radi se o desetom studijskom albumu ove kultne grupe, objavljenom još 1977. godine. Inspiriran knjigom Životinjska farma Georgea OrwellaAnimals je konceptualni album s fokusom na društveno-političku situaciju u Ujedinjenom Kraljevstvu, uspoređujući tri klase ljudi sa životinjama (svinje, ovce i psi).

Ovaj remaster objavljen je nakon četiri godine kašnjenja zbog sukoba između basista Rogera Watersa i gitarista Davida Gilmoura.

Drugi najprodavaniji strani album ovoga tjedna jest AM (Domino/Dancing Bear) sastava Arctic Monkeys, dok se trećim mjestom na listu vratila grupa Red Hot Chili Peppers s izdanjem Californication (Warner Records/Dancing Bear). U tjednu obilježavanja 19 godina od izlaska, album American Idiot (Reprise Records/Warner Records/Dancing Bear) grupe Green Day našao se na broju četiri, a sastav Megadeth s novim izdanjem The Sick, The Dying… And The Dead! (Tradecraft/Universal Music Group/Universal Music Hrvatska) zaokružuje Top 5 ovotjednog mjerenja prodaje.
 
Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:

Top lista prodaje_strana_38. tjedan