HR Top 40: “Svaki dan dobar dan” novi broj jedan

Snimka Svaki dan dobar dan (Igor Delač, Croatia Records) preuzela je vrh liste HR Top 40, postavši sedmi broj jedan u ovoj godini.
Dosadašnji predvodnik, singl Rim tim tagi dim (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska) nalazi se na drugom mjestu, dok je na treću poziciju skočila navijačka himna Najbolja kad je najteže (Tiho Orlić i Opća Opasnost, Croatia Records). U Top 5 našle su se i snimke Kad padne mrak (Parni valjak, Croatia Records, broj 4) i Da opet nađem te (Franka x ToMa, Croatia Records/Dallas Records/Bez komentara, broj 5).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 10. do 16. lipnja 2024. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.


Igor Delač novi je predvodnik liste
Ovim rezultatom, Igor Delač je postao jedini izvođač koji je u istoj godini imao dvije različite pjesme na vrhu liste HR Top 40. U izvještaju od 1. travnja, Igor Delač je boravio na vodećem mjestu s baladom Bez tebe (Croatia Records).
Istodobno, snimka Svaki dan dobar dan je drugo izdanje koje je došlo na prvu poziciju liste najemitiranijih u drugom mjestu boravka. Prije nje, isto je ostvario singl Ne mogu ti reći (Oliver Dragojević, Aquarius Records).

Ovoga tjedna lista bilježi pet promjena, od čega je četiri noviteta.
Najviši novi ulaz ovoga tjedna ima Jure Brkljača. U pitanju je pjesma Umrit’ u postole (Hit Records/Croatia Records), koja je ušla na 19. mjesto rezultata mjerenja emitiranja.
Ovo je drugi ovogodišnji ulaz među najemitiranije za Juru Brkljaču, kada je kao najviši novitet tog tjedna bila balada Slab na tebe (Hit Records, 19. veljače). Tim rezultatom, Jure Brkljača je postao jedan od četiri izvođača s dvije snimke kao najviši novi ulaz u istoj godini (Vatra, Tony Cetinski i Igor Delač).

Natali Dizdar je ušla među 40 s novim singlom
Nakon gotovo tri mjeseca, u društvu najemitiranijih našla se Natali Dizdar. Riječ je o pjesmi Dobro je sve (Aquarius Records), koja se našla na broju 21. Singl s kojim najavljuje novi studijski album je ukupno četvrti među najemitiranijima u proteklih godinu i pol dana, nakon snimaka Ocean, Krug i Padamo, s kojom se natjecala na Zagrebačkom festivalu.

Nogometna groznica trese Hrvatsku
Drugi uzastopni tjedan lista bilježi ulaz navijačke pjesme među 40. Riječ je o singlu Ludilo (Rubikon Sound Factory, broj 22) u izvedbi navijačkog sastava Zaprešić Boys, što označava njihov povratak na HR Top 40 nakon godinu i pol dana (Jutrom kad se budim, Rubikon Sound Factory).

Ludilo je druga snimka nastala kao navijačka himna na ovotjednoj listi, nakon što je prošli tjedan ušla suradnja Tihe Orlića i grupe Opća opasnost Najbolja kad je najteže. Istodobno, ovo je peti ulaz za sastav Zaprešić Boys u šest godina.


Lana Mandarić je debitantica na listi
Debitantski ulaz u društvo najemitiranijih ostvarila je Lana Mandarić i to s pjesmom Za tebe nema mjesta (Menart, broj 24). U pitanju je njezin drugi singl nakon sudjelovanja u showu Superstar, čime je postala druga natjecateljica tog natjecanja na listi poslije Petra Šegedina Pijera.
Istodobno, s 22 godine, Lana Mandarić je prva debitantica na HR Top 40 poslije dva tjedna i Vedrana Božića (Što ćemo sad s tim feat. Borna Čop, Croatia Records).
Suradnja Marka Škugora i Danijele Martinović Ono nešto (Zvuci Mediterana, broj 35) ušla je u 35. tjedan mjerenja emitiranja, čime je drugi tjedan zaredom najizdržljiviji singl.
Snimka Djeca su OK (Prljavo kazalište, IDM Music/Houra Group) ostvarila je najveći ovotjedni, ali i ovogodišnji pomak – 25 mjesta (s broja 35 na broj 10). Osim što je u pitanju osmi naslov sa skokom od 20 i više mjesta u 2024. godini, singl Djeca su OK je nadmašio rezultat kojeg je postavila pjesma Nemoj stat’ (Ivana Kindl, Universal Music Hrvatska), koja je u izvještaju od 20. svibnja skočila za 24 mjesta.
Prema podacima slušanosti po regijama, singl Rim tim tagi dim (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska) predvodi svih šest regija – Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Primorje, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje.