Mitsko Biće i Škofja Loka u Močvari

Mitsko Biće i Škofja Loka dva su veoma zanimljiva nova benda iz Srbije, a kako zvuče uživo možete čuti 27.6.!

MITSKO BIĆE (Srbija)
Mitsko Biće je indie/bedroom projekt kojeg je 2019. osnovao Jovan Ilić. Glazbu koju on izvodi najlakše bi bilo opisati naslovom prvog EP-a: “Tužne pesme u slatko-kiselom sosu”. Mitsko Biće je taj EP snimio u kombinaciji s Ognjenom Boškovićem, odnosno Kineskim Restoranom, a glazbu na njemu bi se najlakše moglo opisati kao intimnim indie-popom.
Jovan Ilić, koji se krije iza alijasa Mitsko Biće rođen je u Beogradu 2001. godine, završio je Srednju školu za dizajn, a nakon toga upisuje Filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Nakon aktivnosti u nekoliko bendova, 2020. godine osniva novi projekt pod nazivom Mitsko Biće. Nakon objavljivanja EP-a bendu se priključuju novi članovi koji su svirali u mnogim beogradskim bendovima. To su Boris Milanović (Palms Voice, Laplander, Ljubavnici, Triko…), Andrijana Manojlović (Endi Marej, Ibar) i Nemanja Đorđević (Špricersi).

ŠKOFJA LOKA (Srbija)
“Zajedno svi zvuče kao plesni orkestar koji svoju glazbu temelji na reggae ritmovima, uz utjecaje afrobeata, duba, funka, popa, hip hopa i svega što im u trenutku komponiranja uopće može pasti na pamet, ne robujući glazbenim žanrovima i ne zazirući ni od elektronike. Odlični aranžmani, plesni ritmovi, simpatično dvoglasno pjevanje i vesele i razigrane pjesme siguran su put do publike.”

Tim je riječima Dubravko Jagatić u recenziji albuma “Ljubim ti dušu” najbolje opisao zvuk kojeg donosi Škofja Loka. Taj album su zajedničkim snagama objavili Geenger Records i Pop Depresija, a s njim Škofja Loka nastavlja cijeli niz zanimljivih bendova koji posljednjih godina dolaze iz Beograda. Ovo će biti prvi put da taj bend vidimo u Zagrebu, a očekujemo, kako to kažu iz Škofje Loke, jedan dobar muzički žur.
Četvrtak 27.6.2024.
vrata 20:00
početak 21:00
Upad u pretprodaji: 7 €
Upad na dan događanja: 10 €