HR Top 40: “and I” Babyja Lasagne i dalje najemitiraniji u Hrvatskoj

Pjesma and I (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska/Polydor) drugi uzastopni tjedan je predvodnica liste HR Top 40.

Singl Lavica (Jelena Rozga, Tonika) se popeo na broj dva, a na trećem mjestu nalazimo snimku Svaki dan dobar dan (Igor Delač, Croatia Records). Na četvrtu poziciju se vratila pjesma Forza (Grše, yem), dok je na broju pet ostao duet Dan po dan (Vanna & Sergej, Croatia Records/Universal Music Hrvatska).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 8. do 14. srpnja 2024. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Baby Lasagna i dalje predvodi listu

Ovim rezultatom, and I je postao peti naslov koji je ove godine ostvario dva ili više tjedana na vrhu HR Top 40.

Istodobno, Baby Lasagna je jedini izvođač koji je s dvije različite snimke bio minimalno dva tjedna na vodećoj poziciji liste najemitiranijih u 2024. godini. Dulji staž na prvom mjestu Baby Lasagna ima sa singlom Rim tim tagi dim (Universal Music Hrvatska/Polydor, broj 6, najizdržljiviji singl – 27. tjedan mjerenja emitiranja), koji je bio najemitiranija pjesma 11 neuzastopnih tjedana.

Zadnji puta kada je jedan izvođač s različitim naslovima bio prvi dva ili više tjedana dogodio se 2023. godine. Tada su Parni valjak i Igor Drvenkar bili sedam tjedana prvi s pjesmom Moja glava moja pravila (Croatia Records, od 10. travnja do 15. svibnja i 29. svibnja) i pet (od ukupno sedam) tjedana s baladom Sad kad znaš (Croatia Records, od 27. studenoga do 25. prosinca).

Najviši novi ulaz ima Vigor

Ovoga tjedna lista bilježi šest promjena, od čega su četiri noviteta.

Najviši novi ulaz ostvarila je grupa Vigor sa singlom Trava (Croatia Records/Campus) na broju osam, čime je ostvarila svoj prvi boravak među najemitiranijima poslije 13 mjeseci (Diana, Croatia Records/Campus). Isto tako, ovo je treći puta u godinu i pol dana kako Vigor ima najviši novi ulaz (Viva l’amore feat. Neda Ukraden, Campus/Croatia Records, 24. travnja 2023. i Diana, 19. lipnja 2023.).

U pitanju je pjesma objavljena povodom izlaska albuma Okus ljubavi (Croatia Records/Campus). Sa svojim drugim diskografskim izdanjem, Vigor je proteklog tjedna ostvario svoj najbolji rezultat na Top-listi prodaje, kada je došao na sam vrh rezultata prodaje domaćih naslova. S ovog albuma među najemitiranijima se u proteklih nekoliko godina našlo 12 snimaka, a pjesma Trava je ulazom na ovotjednu listu postala 13. singl grupe Vigor s izdanja Okus ljubavi na HR Top 40.


Novi ulazi: Nina Badrić, Hiljson Mandela x Biba

Ovoga tjedna dva izvođača su ostvarila ulaze s novim snimkama dok su među 40 već boravili njihovi singlovi. Riječ je o pjesmama:
Kako si (Nina Badrić, Aquarius Records, broj 16)
Ankaran (Hiljson Mandela x Biba, Hiljson Mandela, broj 40)
Ovime su se Nina Badrić i Hiljson Mandela našli u društvu tri izvođača s dvije snimke na HR Top 40. Uz njih, u tom društvu je i Baby Lasagna sa singlovima and I i Rim tim tagi dim. Debi na listi najemitiranijih snimaka u Hrvatskoj ostvario je Biba, član grupe Crni Cerak.

Razmak između ulaza dviju pjesama #onokad (1. srpnja) i Kako si je ovo najkraći razmak ulaza dviju snimaka Nine Badrić među najemitiranije poslije šest i pol godina. Tada je u razmaku od šest tjedana boravila sa singlovima Mijenja se vrijeme (Aquarius Records, izvještaj od 27. studenoga 2017.) i Na putu mom (Aquarius Records, izvještaj od 1. siječnja 2018.).

“Pjesma govori o tome da je ustvari malo koga briga za to kako smo uistinu. Živimo u vremenu otuđenosti, a ova pjesma upravo govori o tome da nam srce krvari pred očima svijeta, a malo tko se zaustavlja i pokazuje stvarnu brigu”, riječi su Nine Badrić kojom je predstavila ovu baladu.

S ovotjednim ulazom suradnje s Bibom, Hiljson Mandela bilježi ulaz svoje pjesme drugi uzastopni tjedan. Istodobno, njegov singl 7 ujutro (Hiljson Mandela), koji je ušao među 40 u prošlotjednom izvještaju, ovoga tjedna je ostvario pomak od 28 mjesta (s broja 39 na broj 11), postavši deseti naslov sa skokom od 20 i više mjesta u odnosu na tjedan ranije.

Neno Belan se vratio na listu

Balada Regata života (Thrill Music) u izvedbi Nene Belana (broj 33) najnoviji je ulaz jedne pjesme s nedavno održanog festivala Melodije Jadrana na HR Top 40. Time je postala ukupno 13. snimka s Melodija Jadrana na listi najemitiranijih, dok je Neno Belan ostvario svoj prvi ulaz nakon gotovo 10 mjeseci (Čuvaj me, pazi me, The Swingers feat. Neno Belan, Croatia Records).

Pjesma Regata života je inspirirana jedriličarom Filipom Jurišićem koji će nastupati na skorašnjim Olimpijskim igrama u klasi ILCA 7.


Prema podacima slušanosti po regijama, singl and I (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska/Polydor) predvodi svih šest regija – Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Kvarner, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.