Top-listom prodaje licencnih izdanja najviše prevladavaju albumi koji su objavljeni u proteklih godinu i pol dana

Za razliku od domaćih polugodišnjih rezultata prodaje, Top-listom prodaje licencnih izdanja najviše prevladavaju albumi koji su objavljeni u proteklih godinu i pol dana.

Najprodavanije strano izdanje ju prvoj polovici 2024. godine u Hrvatskoj jest Radical Optimism (Warner Music/Dancing Bear) britansko-kosovske pjevačice Due Lipe. Riječ je o diskografskom naslovu koji je u tjednu ulaza izravno ušao na broj jedan prodajnih rezultata i ostao ukupno osam tjedana (15. svibnja – 3. srpnja).Tim rezultatom, Dua Lipa je nadmašila rezultat ostvaren s pločom Future Nostalgia (Warner Music/Dancing Bear, šest tjedana, 2020.), ali i postala prva pjevačica od Adele (30, Columbia/Menart) s osam ili više tjedana na prvom mjestu.

Osim toga, kada gledamo rezultate i domaće i strane liste najprodavanijih, ploča Radical Optimism je postala jedini nosač zvuka s osam tjedana na prvoj poziciji ostvarenih tijekom ove godine.

U Top 5 strane Top-liste prodaje našli su se i albumi Euforija (Buč Kesidi, Kontra Rights/Universal Music Hrvatska, broj 2), The Tortured Poets Department (Taylor Swift, Republic/Universal Music Hrvatska, broj 3), Saviors (Green Day, Reprise Records/Dancing Bear, broj 4) i Posesivno-ospulsivni hospul (Buč Kesidi, Kontra Rights/Universal Music Hrvatska, broj 5).

Top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Polugodišnja lista donosi plasman albuma na osnovi prodajnih rezultata u razdoblju od 25. prosinca 2023. do 30. lipnja 2024., a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.

Kompletan poredak polugodišnje liste pronađite na:

Top-lista prodaje_strana_polugodišnja_2024.