Vigor ima najprodavaniji album u Hrvatskoj

Album Okus ljubavi (Vigor, Croatia Records/Campus) je preuzeo vrh Top-liste prodaje domaćih naslova u Hrvatskoj.
Izdanja Kofer (Sergej Ćetković, Croatia Records, broj 2) i Mirišu jabuke (Crvena jabuka, Croatia Records, broj 3) su zadržala svoje prošlotjedne pozicije. Maxi singlica Televizori (Prljavo kazalište, Croatia Records) je debitirala na četvrtom mjestu, a krug pet najprodavanijih zaključuje kompilacija 25 Greatest Hits (Oliver Dragojević, Croatia Records).

Album Okus ljubavi postao je 16. izdanje na broju jedan Top-liste prodaje u 2024. godini. Osim što je ovo najbolji rezultat grupe Vigor na listi najprodavanijih domaćih naslova, ploča Okus ljubavi postala je treći album zabavne glazbe na vodećem mjestu.

Istodobno, Okus ljubavi je ujedno sedmi studijski naslov koji je došao na vrh Top-liste prodaje tjedan poslije ulaza na listu te sedmi album objavljen u 2024. na vodećoj poziciji prodajnih rezultata.


Ovoga tjedna lista bilježi 13 promjena, od čega je jedan novitet.

Jedini novi ulaz ostvario je remaster vinila Televizori grupe Prljavo kazalište na broju četiri. Ovo je prvi puta da je Prljavo kazalište ušlo među najprodavanije nakon objave reizdanja ranije ploče, dok Top-lista prodaje treći uzastopni tjedan bilježi ulaz jednog izdanja punk žanra.
Riječ je o maxi singlici na kojoj se nalaze tri pjesme – Televizori, Majka i Moje djetinjstvo. Vinilna ploča s tri snimke originalno je objavljena 1978. godine, a remaster je odrađen u londonskom studiju Abbey Road tehnikom lacquer cut (proces pretvaranja audiozapisa u fizički izrezane utore na površini lakiranog diska uz pomoć struga). Time je postao ukupno treći album, ali prvi poslije nešto više od mjesec dana čije je reizdanje obavljeno tehnikom lacquer cut, kao novitet na listi (Teška industrija – Ho-ruk, Croatia Records).

Novosti na domaćoj  listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na :

Top-lista prodaje_domaća