Album “Ravno do dna” i dalje prvi na Top-listi prodaje

 

Remaster ploče Ravno do dna (Azra, Croatia Records) bilježi svoj treći ovogodišnji broj jedan na Top-listi prodaje domaćih izdanja.

Album Bitanga i princeza (mix 2024.) (Bijelo dugme, Croatia Records) ostao je na drugoj poziciji, dok je na trećem mjestu LP Krv i znoj (Alergija, PDV Records). Izdanje Tajna mojih pobjeda (Damir Kedžo, Croatia Records) se nalazi na broju četiri, a peti najprodavaniji album je Prati moje stare tragove (Divlje jagode, Croatia Records).

Ovotjednim rezultatom, Ravno do dna je postao peti naslov s tri ili više tjedana na vrhu u 2024. godini. Kada se uračunaju i četiri tjedna ostvarena u 2022. godini (od 14. rujna do 5. listopada), Ravno do dna je ubilježio svoj ukupno sedmi broj jedan.

Istodobno, Ravno do dna je prvi zapis koncerta s barem tri tjedna na prvom mjestu od ploče Warszava ’81 (Električni orgazam, Croatia Records, 29. ožujka i od 12. travnja do 3. svibnja 2023.).


Ovoga tjedna lista bilježi deset promjena, od čega su tri noviteta.

Najviši novi ulaz ostvario je remaster albuma Josipe Lisac Made in U.S.A. (Croatia Records, broj 8). U pitanju je izdanje originalno objavljeno 1979. godine, kojeg je Josipa Lisac snimila u studiju u Los Angelesu.

Ulazom ploče Made in U.S.A. među najprodavanije, Josipa Lisac je ostvarila drugi ulaz u dva tjedna. U izvještaju od 21. kolovoza, u društvu najprodavanijih našlo se izdanje Josipa Lisac & & B. P. Convention (Croatia Records, ovotjedni broj 9), čiji remaster je objavljen 38 godina od originalne objave.

Timbar, Dalmacija (Croatia Records)

Ulaz na listu ostvarila je i kompilacija 27. dalmatinska šansona, Šibenik 2024. (Croatia Records, broj 22). Tim rezultatom, kolekcija pjesama Festivala dalmatinske šansone bilježi boravak među najprodavanije sedmu uzastopnu godinu.

Ove godine na festivalu su predstavljene 24 pjesme. Nagradu žirija za najbolju pjesmu dobila je skladba Na tome jastuku u izvedbi Gabrijele Braičić, dok je nagradu publike osvojio Mladen Grdović s pjesmom Sveta zemlja dalmatina. Posebnu nagradu za životno djelo dobio je Ibrica Jusić, koji je i ove godine nastupao sa Sve dok pored mene traješ.

Na 37. poziciju našao se album Dalmacija (Timbar, Croatia Records). Riječ je o izdanju autora Brane Likića s 12 skladbi posvećenima Dalmaciji, gradovima i pojmovima s kojom usko povezujemo ovu regiju.

Novosti na domaćoj  listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na :

Top-lista prodaje_domaća_