Free Gaza u Močvari /benefit poseban gost — Sejo Sexon

Čast nam je što kao posebnog gosta na benefit koncertu u Močvari možemo najaviti Seju Sexona! Sejo će izvesti neke od svevremenskih uspješnica svojih glazbenih projekata.
Davor Sučić AKA Sejo Sexon suosnivač je i glavni kompozitor sarajevske grupe Zabranjeno pušenje. Grupu su 1980. godine pod imenom Pseudo blues band Zabranjeno pušenje osnovali Sejo, Nele Karajlić i Zenit Đozić.

Nakon odlaska članova Zabranjenog pušenja u vojsku, Sejo s Elvisom J. Kurtovićem i Seidom Karajlićem osniva grupu E. J. Kurtovich & His Meteors. Poznanstvo s Elvisom datira iz školskih dana, a zajedno su za Zabranjeno pušenje napisali hit “Penzioneri” koji je zauzeo prva mjesta lokalnih radio postaja. Grupa zamišljena kao neobavezno druženje, dolaskom gitariste Dražena Ričla (poslije Crvena Jabuka) i Hareta Gavrilovića (ex Tifa Band) počinje s koncertima u jesen 1981. i pribavlja status kultne grupe čiji uspjeh premašuje onaj njihovih matičnih grupa.

Povratkom članova Zabranjenog pušenja iz vojske, Sejo radi na dva fronta pišući materijal i za album Zabranjenog pušenja, a onda početkom 1982. godine definitivno prelazi u Zabranjeno pušenje za koje će zajedno s Neletom Karajlićem napisati četiri albuma i odsvirati preko 500 koncerata. Povremeno surađuje u radio show emisijama Top lista Nadrealista, a 1989. producira veliki teatarsko-muzički program Top lista Nadrealista – LIVE koji je odsviran u 60 najvećih gradova ex Jugoslavije.

Sejin nastup na benefitu FREE GAZA nije njegovo prvo humanitarno djelovanje – od 1994. surađuje s humanitarnom organizacijom Umbrella Grant te je kao Project manager organizirao 80 dobrotvornih koncerata za izbjeglice i raseljena lica širom BiH, Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Danske.
Petak 20.9.2024.
vrata 18:30
početak 19:30
Minimalna donacija na ulazu je 10 €.