HR Top 40: “Vrime je” Olivera Dragojevića četvrti puta najemitiranija pjesma u Hrvatskoj

 

Singl Vrime je (Oliver Dragojević, Aquarius Records) ostao je na vrhu liste HR Top 40 četvrti uzastopni tjedan.

Pjesma and I (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska/Polydor) i dalje se nalazi na broju dva, dok se na broj tri popela Lavica (Jelen Rozga, Tonika). U krugu pet najemitiranijih još su se našli i singlovi Dan po dan (Vanna x Sergej, Croatia Records/Universal Music Hrvatska, broj 4) i Forza (Grše, yem, broj 5).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 19. do 25. kolovoza 2024. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Vrime je je ostala na broju jedan
Ovim rezultatom, Vrime je je postao četvrti naslov s četiri ili više tjedana na vodećem mjestu liste najemitiranijih u 2024. godini. Osim balade Vrime je, više od četiri tjedna na broju jedan provele su pjesme Slatke suze gorka ljubav (Vatra, Dallas Records, sedam tjedana), Rim tim tagi dim (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska/Polydor, 11) i and I (4).

Istodobno, Vrime je je treće izdanje Olivera Dragojevića koje je provelo minimalno četiri tjedna na prvoj poziciji, poslije singlova Sreća (feat. Gibonni, Aquarius Records, osam tjedana, 2016.) i Ako voliš ovu ženu (feat. Željko Bebek, Croatia Records, 10 tjedana, 2017.). Osim toga, Vrime je je prva pjesma objavljena poslije preranog odlaska svog izvođača koja je provela četiri tjedna kao najemitiranija u hrvatskom radijskom eteru.

Crvena jabuka ostvarila je jedini novi ulaz ovoga tjedna
Ovoga tjedna lista bilježi tri promjene od čega je jedan novitet. Ovo je prvi puta od 12. kolovoza da je jedan naslov debitirao među 40 najemitiranijih. Istodobno, ovo je četvrti puta da lista bilježi jedan novi ulaz.

U pitanju je pjesma Dao sam ti dušu (Croatia Records) s kojom je Crvena jabuka ušla na 38. mjesto HR Top 40. Ovo je prvi puta od 21. studenoga 2022. da Crvena jabuka ima najviši ulaz (Neka nova jutra, Croatia Records).

Riječ je o ukupno drugom singlu s 19. studijskog albuma sastava Crvena jabuka Mirišu jabuke (Croatia Records), a ranije je istoimena pjesma boravila u krugu najemitiranijih devet neuzastopnih tjedana. Izdanje Mirišu jabuke našla se i na Top-listi prodaje domaćih albuma, a najviši plasman je ostvarilo 19. lipnja 2024. (prvo mjesto).

Duet Franke i ToMe Da opet nađem te (Croatia Records/Dallas Records/Bez komentara) ostvario je najveći skok ovoga tjedna – od osam mjesta (s broja 17 na broj 9). Ovime je ToMa postao prvi izvođač od sastava Cambi. (pet tjedana, 2023.) koji je u u jednoj godini imao najveći skok minimalno triput. Osim s pjesmom Da opet nađem te, ToMa je ostvario najveći pomak sa singlovima Unatrag (Dallas Records, 20 mjesta, 12. veljače) i Voljet ćeš opet (Dallas Records, 14 mjesta, 29. travnja).

Izdanje Rim tim tagi dim (broj 10) se našlo u 33. tjednu mjerenja emitiranja, čime ukupno osmi puta drži status najizdržljivijeg singla.

Prema podacima slušanosti po regijama, singl and I (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska/Polydor) predvodi tri regije – Grad Zagreb, Središnja Hrvatska i Zagorje. Radijske postaje u regijama Dalmacija, Istra i Primorje i Slavonija najviše su emitirale pjesmu Vrime je (Oliver Dragojević, Aquarius Records).

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.